• Novinky

          • 100. výročie nášho patróna sv. Jána Pavla II.
            • 100. výročie nášho patróna sv. Jána Pavla II.

            • Pripomíname si 100. výročie narodenia nášho patróna

                          Dnešný svet ponúka množstvo životných príbehov. Niektoré sú také silné, že z protagonistu jednoducho urobia influencera. Takým je nepochybne aj sv. Ján Pavol II., ktorý je už 2 roky patrónom našej školy.

              Teológ, intelektuál, básnik, dramatik, profesionálny filozof vyškolený vo fenomenologickej tradícii, ktorá sa snažila pokresťančiť existencializmus; na druhej strane zbožný človek milujúci kultúru ľudového katolicizmu, kostoly, zázraky, púte, svätých, ruženec a Matku Božiu.

                          Z jeho života je zaujímavé, že takmer zmeškal konkláve. Dôvod bol prostý: cestou do Ríma sa zastavil v milovaných horách. Od začiatku pontifikátu bolo jasné, že na pápežský stolec sa dostala osobnosť, ktorá nemá páru v histórii pápežstva. Šiel v ústrety človeku. Z jeho očí žiarila neobyčajná ľudskosť a z jeho prejavov mrazilo. Bol naozaj otcom všetkých.

                          Ako by sme pontifikát Jána Pavla II. popísali číslami? Bol prvým slovanským pápežom. Beatifikoval približne 1330 ľudí a svätorečil 480 ľudí vrátane hŕstky Slovákov. Uskutočnil 104 zahraničných ciest, z toho až trikrát navštívil Slovensko. Absolvoval 1164 generálnych audiencií, predniesol 2412 verejných príhovorov a nalietal 1 163865 kilometrov, čo je trikrát dlhšia vzdialenosť ako medzi Zemou a Mesiacom. No to najdôležitejšie číslo sa nedá presne určiť – to je dobro, ktoré vykonal pre svet.

              Nestiahol sa z verejného účinkovania ani vtedy, keď už cítil, že jeho pozemská púť sa končí. Nenechal ľudstvo bez otca. Kým vládal, prihováral sa svetu, cestoval, písal, a keď to už nebolo možné robiť slovami, stačili na to gestá. Dnes sa za nás prihovára v nebi. Za rodiny, ktoré považoval za základ zdravej spoločnosti; za mladých, ktorí boli pre neho budúcnosťou krajiny; za učiteľov, pretože sám vyučoval; za umelcov, lebo tiež miloval umenie a ako mladý sa mu aktívne venoval.

              Miloval Tatry. Miloval Slovensko. Miloval Slovákov. A Slováci milovali jeho. A stále milujú.K zástupu milujúcich sa radia aj žiaci a zamestnanci našej školy. Veď on je nielen náš patrón, on je náš influencer. On je jednoducho náš...

          • Oznam
            • Oznam

            • OZNAM PRE ŽIAKOV A RODIČOV

              Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu na území Slovenska od pondelka, 16. marca 2020 ZATVÁRAME Gymnázium, ZŠ a ZUŠ sv. Jána Pavla II. minimálne do piatka 27. marca 2020.

              Toto nariadenie sa dotkne všetkých činností každodenného života nás všetkých. Preto Vás prosíme, aby ste opatrenia brali vážne, dodržiavali pokyny krízového režimu a venovali čas aj učeniu podľa pridelených úloh učiteľmi.

              Karanténa z dôvodu šírenia ochorenia Koronavírusu znamená, že všetci žiaci našej školy budú v domácej izolácii.
              - Na základe nariadenia je zakázané navzájom sa stretávať v bydliskách, alebo mimo domu (parky,  obchodné centrá, ihriská, aquaparky, lyžiarske strediská a pod.).
              - Odporúčame žiakom tráviť nejaký čas na čerstvom vzduchu individuálne.
              - Počas dopoludnia sa žiaci majú venovať individuálnemu vzdelávaniu v domácom prostredí, podľa pokynov vyučujúcich.

               

                                                                    VYUČOVANIE ELEKTRONICKY


              Obmedzenie vyučovania v školách nie sú prázdniny. Prosíme žiakov a rodičov, aby od pondelka 16. 3. 2020 komunikovali s vyučujúcimi cez internet (EduPage a pod.). Žiaci sú povinní plniť zadané úlohy podľa pokynov vyučujúcich. Tí žiaci, ktorí neboli v škole v piatok 13.03. 2020, si môžu zistiť ďalšie informácie od svojich spolužiakov.

              Vážení rodičia, milí žiaci, žiadame Vás, aby ste dôsledne dodržiavali tieto pokyny a zmysluplne vypĺňali čas tak, aby sa doma žiaci nenudili a nevyhľadávali iné spôsoby na trávenie voľného času, ktoré nie sú vhodné počas karantény.

               

                                                                       OZNAM PRE MATURANTOV

              Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2019/2020 sa presúva na obdobie od 31.3.2020 do 3. apríla 2020

              Prihlášky na VŠ – V prípade, že je termín podania prihlášok 30. resp. 31. marca, tak prihlášky budeme potvrdzovať v týchto dňoch, nie v termínoch, kedy je nariadená karanténa.


              V prípade otázok

              scspp@scspp.sk, 0901 735 123

               

              Správajme sa zodpovedne.

              Ďakujeme za pochopenie.

               

              Ing. Katarína Krajňáková

              riaditeľka školy

               

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 55560