• Novinky

          • Eko návšteva
            • Eko návšteva

            • 31. marca žiaci druhej a tretej triedy absolvovali online besedu s eko aktivistkou Natáliou Pažickou. Hlavnou témou bol vplyv “fast fashion“ na našu planétu a životy ľudí. Dozvedeli sme sa o tomto toxickom priemysle veľa nových a zaujímavých informácií. Vedeli ste o tom, že na Slovensku sa za 10 minút vyhodí 460 kg oblečenia? Toto oblečenie sa následne spaľuje. Na jedno tričko, ktoré stojí 0,90 € sa požije 2 700 litrov vody. Toto množstvo vody by postačilo jednému človeku ako zdroj pitnej vody až na 3 roky. Naše oblečenie šijú šičky vo veku od 18 do 24 rokov až 16 hodín denne. Často sú zneužívané a týrané. A aké je riešenie? Mali by sme sa vyhnúť častému zbytočnému nakupovaniu. V dnešnom svete je veľmi dôležité, aby sme začali oboznamovať mladšiu generáciu s problémami, ktoré so sebou dnešná konzumná spoločnosť priniesla. Skúsme sa riadiť myšlienkou: „Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorky.“ Ďakujeme za možnosť zúčastniť sa tejto prednášky, ktorá bola veľkým prínosom.

              Alexandra Grivalská, Gabriela Sendy Hrinová z II. AG

          • Biblická olympiáda
            • Biblická olympiáda

            • Tohtoročná súťaž v Biblickej olympiáde je netradičná, a to z dvoch hľadísk. Jednak na spoznávanie Božieho Slova a na samotnú súťaž zostali tie isté knihy Svätého písma ako minulý rok (1 - 24. kapitola knihy Exodus, prorok Jonáš a evanjelium podľa sv. Jána), pretože minulý rok pre pandémiu sa uskutočnili iba školské kolá. Taktiež bol zaujímavý spôsob priebehu súťaže. Ako ináč. Online. Naši traja druháci Sára Benková, Martina Dirová a Kristián Trošan reprezentovali našu školu za gymnázium. Hoci to bolo namáhavé, lebo každý z nich sedel doma za svojím PC, predsa sa títo naši študenti, každý sám, ale aj spolu, popasovali s náročnými otázkami a s presne vymedzeným časom na vyplnenie testu. A výsledok? Prvé miesto v Popradskom dekanáte (s úspešnosťou 76,8 percenta). Takto naša škola, podobne ako pred dvoma rokmi, postupuje do diecézneho kola, ktoré bude 20.4.2021. Našim trom súťažiacim prajeme ďalší úspech.

          • DEŇ POČATÉHO DIEŤAŤA
            • DEŇ POČATÉHO DIEŤAŤA

            • DEŇ POČATÉHO DIEŤAŤA

              25. marec

               

              • V rámci Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) bol navrhnutý odznak milujem žiť. Centrom obrazu je srdce nepravidelného tvaru. Modrá farba je farba Panny Márie, ktorá sama nosila pod srdcom Dieťa. Červená farba symbolizuje plodnosť, lásku a krv. Logo je na bielom podklade, pretože biela farba znázorňuje čistotu a nevinnosť nenarodených detí. Vo vnútri srdca je matka držiaca v náruči svoje dieťa. Pod dieťaťom je nápis milujem žiť. Keby nenarodené dieťa vedelo rozprávať, určite by povedalo tento výrok. Keď je prijaté svojou matkou, je šťastné a raduje sa, že môže žiť a bude mať možnosť narodiť sa. Život je najväčší dar, a preto si ho vážme a nepohŕdajme ním. Nemáme právo ho nikomu vziať.
              • Fórum života, najväčšia prolife platforma na Slovensku, organizuje už 21. ročník kampane Deň počatého dieťaťa. Každý deň od začiatku marca prináša zaujímavé a inšpiratívne námety, príbehy, myšlienky, videá na webe https://25marec.sk/ a na sociálnych sieťach. Vrcholom kampane je 25. marec, ktorý je takisto Dňom zápasu za ľudské práva, dňom pripomenutia si Sviečkovej manifestácie, ako aj kresťanským sviatkom Zvestovania Pána. Tohtoročné motto Život je dar má byť výzvou pre každého. Špeciálne v tento pandemický čas plný neistoty poukazuje Fórum života pozitívnym spôsobom na to, že život je dar od počatia až po prirodzenú smrť.
                ( http://www.forumzivota.sk/2021/03/24/tlacovasprava-21-rocnik-kampane-den-pocateho-dietata-vrcholi/ [marec 2021])
              • Pripnime si preto bielu stužku alebo vyzdobme okná bielou stužkou...

               

               

              Anička a Marcelka (III. AG)

              Odznak milujem žiť.                                                                Biela stužka za nenarodené deti

          •   _
            • _

            •  

              Wordprocessing

              Aj tohto roku sa žiačka 2. ročníka našej školy, Melánia Rónayová, dňa 10.2.2021 zúčastnila krajského kola súťaže SIP (spracovanie informácií na počítači)  v kategórii Wordprocessing. Súťaž vyhlásilo Ministerstvo školstva SR a tohto roku to už bol 55. ročník.

              Organizátorom krajského kola bola Obchodná akadémia v Poprade. Súťaž prebiehala dištančne a Melánia získala krásne 4. miesto. Blahoželáme!!!

              A čo o súťaži hovorí Melánia?

              Kategória súťažeWordprocessing je súťaž v profesionálnom spracovaní a úprave textu na počítači,skladá sa z troch častí. Súťaž je sama o seba zaujímavá a poznatky sa súťažiacim zídu v práci alebo v škole.

              Krajské kolo je zaujímavejšie práve preto, lebo sa na ňom zúčastnia študenti z rôznych stredných škôl v rámci kraja. O príjemnú atmosféru sa postarajú usmievaví a dobre naladení organizátori, ktorí túto súťaž nazývajú aj „kráľovská súťaž“, pretože je najdlhšia v porovnanís ostatnými kategóriami v SIP.

              Každá súťaž, ako aj táto,nie je len o tom, aby sme vyhrali, ale hlavne o tom, aby sme sa zúčastnili a súťažili najlepšie a najčestnejšie, ako len vieme.

            • Olympiáda v anglickom jazyku – okresné kolo 2021

            •  

              Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku sa tento školský rok 2020/2021 uskutočnilo kvôli pretrvávajúcej pandémii dištančnou formou.

              V konkurencii troch obvodov Kežmarok, Poprad a Levoča naši gymnazisti -  víťazi školského kola:  Jozef Bizoň (za kategóriu 2A z triedy II.AG) a Michal Riedl (za kategóriu 2B z triedy IV.AG) - úspešne, obaja zhodne, obsadili pekné štvrté miesto.

              Obom úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v štúdiu a v osobnom živote.

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 58589