• Novinky

          • Hviezdoslavov Kubín - vynikajúce umiestnenia!
            • Hviezdoslavov Kubín - vynikajúce umiestnenia!

            • Sára Benková, žiačka II. A, získala 1. miesto v umeleckom prednese poézie  v 4. kategórii (žiaci stredných škôl) v okrese Poprad. Sára zároveň postupuje na krajské kolo.

              Zuzana Nedoroščíková, naša maturantka, získala pekné 3. miesto v umeleckom prednese prózy v 4. kategórii v okrese Poprad.

              Dievčatám srdečne blahoželáme a Sáre prajeme veľa šťastia pri reprezentácii nášho gymnázia na krajskom kole!

              67. ročník Hviezdoslavovho Kubína je najstaršou, najprestížnejšou celoštátnou postupovou súťažou v umeleckom prednese poézie a prózy. Je vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.

          • Československá dejepisná súťaž
            • Československá dejepisná súťaž

            • Náš zdravotne znevýhodnený študent 3. ročníka Filip Adamjak sa spolu so svojou spolužiačkou Miškou Pištovou zúčastnil dejepisnej súťaže, ktorá obsahovala témy od roku 1900 do 1939. Tejto súťaže sa zúčastnili študenti z celého Česka a Slovenska. Srdečne im blahoželáme a tešíme sa, že si takto Filip mohol zmerať sily s ostatnými študentmi, lebo aj  napriek hendikepu patrí medzi výborných žiakov našej školy. Veľký bojovník! 

          • Výlet do východoslovenskej metropoly
            • Výlet do východoslovenskej metropoly

            • Zostali nám posledné dni školy. Celá trieda sa zhodla, že na koncoročný výlet pôjdeme do Košíc. Cestovali sme vlakom a skoré vstávanie niektorí dospávali až do cieľa nášho výletu. Zo železničnej stanice až na námestie sme obdivovali Jakabov palác postavený v novogotickom slohu. Na námestí sme navštívili dominantu Košíc, jednu z najkrajších gotických pamiatok Slovenska - Dóm sv. Alžbety. Interiér nás uchvátil svojou krásou. Každý z nás stál v nemom úžase a obdivoval hlavný oltár a nádherné vitrážové okná. Upútal nás aj vedľajší kovový oltár odliaty z pozostatkov zbraní, ktoré použili vojaci počas I. sv. vojny. V rámci individuálneho voľna sme obdivovali nádheru východoslovenskej metropoly. Príjemný slnečný deň našej návštevy Košíc sme zakončili pri spievajúcej fontáne so zmrzlinou v ruke.

              Martina Dirová a Melánia Rónayová, II. A

          • Školský výlet
            • Školský výlet

            • Štvrtok 24.6.2021 strávili naši tretiaci turistikou vo Vysokých Tatrách. Pán učiteľ Marián Halavin pripravil super program i trasu.

              Z Popradu sme električkou cestovali do Starého Smokovca. Odtiaľ peši na Hrebienok a ďalej na Zamkovského chatu, kde sme stretli našich prvákov :) Po príjemnom občerstvení sme pokračovali na Skalnaté pleso. Na tomto úžasnom mieste sme strávili krásne chvíle a nabrali sily na cestu do Tatranskej Lomnice. Peší zostup dole do Tatranskej Lomnice preveril našu pozornosť a obuv.

              Síce unavení, no plní spokojnosti, sme šťastlivo prišli do Popradu.

              Ďakujeme za krásny a slnečnými lúčmi sprevádzaný deň :)

              PaedDr. Čerkalová a žiaci III. A

          • Výlet na Zamkovského chatu
            • Výlet na Zamkovského chatu

            • Dňa 25. júna sme sa zúčastnili triedneho výletu na Zamkovského chatu.  Ráno okolo ôsmej sme sa vybrali  električkou z Popradu do Starého Smokovca. Pri prameni liečivej vody „kyselky“ sme sa dozvedeli niečo z histórie založenia osady St. Smokovec a historickej osobnosti -  Johannovi Georgovi Rainerovi, ktorému osada - pôvodne kúpele- vďačí za vybudovanie a rozvoj. Odtiaľ sme sa pešo presunuli  na Hrebienok. Na svojej ceste sme videli veľa zaujímavých vecí. Pri Rainerovej útulni sme stretli malú a prítulnú líšku, zvyknutú na obdiv a sem-tam maškrtu od turistov. Ďalej sme pokračovali smerom na Zamkovského chatu. Po ceste sme si osviežili tvár a ruky v Studenovodskom potoku a voda v ňom bola naozaj studená! Pozorovali sme aj nádherné Obrovské vodopády, pri ktorých sme pookriali nielen pohľadom z mostu, ale aj jemnou sprchou vody, ktorá nás zasypala sviežim ochladením. Unavení, ale šťastní sme sa dostali k cieľu a užívali sme si tento mimoriadne teplý deň krásnym výhľadom z chaty.

              Boli sme radi peknej prírode a spoločným chvíľam stráveným mimo budovy školyJ

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Trieda I. A

          • Úspech v chemickej olympiáde kat. B
            • Úspech v chemickej olympiáde kat. B

            • Tento školský rok 2020/2021 sa žiačke II. A triedy Tímei Leškovej podarilo postúpiť v neľahkom období online dištančného vyučovania na krajské kolo chemickej olympiády v kat. B. Toto kolo je v danej kategórii najvyšším a Tímea bojovala zo všetkých síl.

              Podľa jej vlastných slov, napriek tomu, že olympiáda prebehla online jej priniesla nové skúsenosti a vedomosti, ktoré sa bude snažiť naďalej pevne rozvíjať a upevňovať.

               "Zároveň sa chcem veľmi poďakovať pánovi učiteľovi, ktorý vie, ako motivovať a vždy je ochotný nájsť si čas a pomôcť. Som veľmi rada, že chémia sa takto pre mňa stala vedou zábavnou a vskutku zaujímavou."

              Tímea obsadila 11. miesto zo 14. súťažiacich. Gratulujeme jej k umiestneniu a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Krajské kolo Ekonomickej olympiády
            • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

            • Študentka štvrtého maturitného ročníka Zuzana Nedoroščíková sa zúčastnila

              krajského kola Ekonomickej olympiády. Z 8500 účastníkov v školskom kole sa dostala medzi 349 postupujúcich do ďalšieho krajského kola!

              Ekonomickú olympiádu na Slovensku organizuje INESS - Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. V školskom online kole sa umiestnila v Top 6 najlepších.

              Srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník!

          • Súťaž o najlepší preklad
            • Súťaž o najlepší preklad

            • Podobne ako po minulé roky, aj tento školský rok 2020/2021 sa na našom gymnáziu konala Súťaž o najlepší preklad.

              Pre všetkých zúčastnených bola veľkou skúsenosťou a motiváciou napredovať v cudzom jazyku. Na výber bol preklad z anglického, nemeckého a francúzskeho jazyka. Ja osobne som sa rozhodla pre text z anglického jazyka, ktorého preklad ma veľmi bavil a popritom mi to prinieslo nové vedomosti, ktoré mi rozšírili obzory. Preto môj odkaz pre ostatných, ktorí sa tento rok  váhali zúčastniť:

                                            Je to obohacujúca súťaž, ktorú sa netreba báť absolvovať :)

                                                                               Tímea Lešková, II.A

               

              Všetci súťažiaci si úspešne poradili s prekladom rôznorodých textov, za svoju snahu získali symbolické „prekladateľské pero“ a spolu s tými najúspešnejšími boli ocenení nielen vecnými darmi, ale predovšetkým osobnou skúsenosťou, ktorá ich iste posunie ďalej v štúdiu francúzskeho, anglického a nemeckého jazyka.

               

                                                                                                                                    

            • Prednáška s o. Dušanom Škurlom

            • Dňa 1.6.2021, teda na Deň detí, nás prostredníctvom videokonferencie navštívil veľmi vzácny hosť – kňaz Dušan Škurla, ktorý je koordinátorom aktivít Košickej arcidiecézy v oblasti ochrany nenarodeného života. Vo svojej prednáške sa dotkol témy nedotknuteľnosti a posvätnosti každej ľudskej osoby, ako i dnes veľmi preberanej a aktuálnej témy genderizmu.

              Na konci mali žiaci možnosť pýtať sa a objasniť si ešte viac niektoré časti preberaných tém, čo len dopomohlo k pozitívnej atmosfére počas celej prednášky. My otcovi Dušanovi Škurlovi ďakujeme a veríme, že nás ešte niekedy svojou návštevou poctí.              

              Filip K., III.AG

          • Rozlúčka s maturantmi
            • Rozlúčka s maturantmi

            • V piatok 28.05.2021 naši maturanti uzavreli ďalšiu etapu svojho života. Z rúk pani riaditeľky si po ďakovnej svätej omši v Kostole sv. Cyrila a Metoda, ktorú celebroval pán farár Jozef Benko, prevzali vstupenky do sveta dospelých. Za účasti svojich rodičov, starých rodičov, pedagógov a mladších spolužiakov im boli odovzdané maturitné vysvedčenia. Touto slávnosťou sa tak rozlúčili so školou, v ktorej prežili štyri roky svojho života.

              Milí maturanti, z celého srdca Vám prajeme len to najlepšie. Nech ste zdraví, šťastní a úspešní vo Vašej práci, nech Vás obklopujú praví priatelia a nech sú aj naďalej všetci Vaši najbližší na Vás právom hrdí.

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 58590