• Novinky

          • Konferencia READYCON
            • Konferencia READYCON

            • V stredu 27. 10. sa študenti IV. A zúčastnili online konferencie READYCON. Konferencia bola rozdelená do 4 blokov pozostávajúcich z prednášok a nasledujúcich diskusií. Posledný blok bol spojený s anketou, do ktorej sa študenti zapojili prostredníctvom svojich smartfónov a tabletov. Témou konferencie bol obchod. Študenti mali možnosť sa dozvedieť niečo o kryptomenovej revolúcii či náborových trendoch z prostredia medzinárodnej firmy, akým spôsobom populárna firemná kultúra Netflixu trhá status quo, ako je možné uplatniť sa vo svete informačných technológií či konkrétnych 7 rád na to, ako byť READY. Cieľom konferencie READYCON je poskytnúť študentom prehľad o aktuálnych trendoch a možných scenároch budúcnosti, aby vedeli podnikať kroky, ktoré im pomôžu nájsť uplatnenie v rýchlo sa meniacom pracovnom prostredí. Organizátor  konferencie: SAIDE - Slovenská asociácia pre rozvoj inovácií vo vzdelávaní.

              Mgr. Lucia Kosťová

          • Naj učiteľ mesiaca
            • Naj učiteľ mesiaca

            • V súťaži o NAJ učiteľa mesiaca september 2021 získal učiteľ našej školy Lucia Vagašová ocenenie Krajský stredoškolský učiteľ mesiaca - 1. miesto za Prešovský kraj. Táto súťaž bola realizovaná v rámci programu virtualnej knižnice.

              Pani učiteľke blahoželáme !

          • Milión detí sa modlí ruženec
            • Milión detí sa modlí ruženec

            • Aj my sme prispeli k tomu, aby sa milión detí na celom svete spojilo a v modlitbe ruženca vyprosovalo pokoj pre celý svet. Predmodlievali sa birmovanci a prostredníctvom školského rozhlasu sa ostatní žiaci pripojili k modlitbe vo svojich triedach.

          • Milión detí sa modlí ruženec
            • Milión detí sa modlí ruženec

            • V pondelok 18.10. sa v našej škole zapojíme do celosvetovej aktivity Milión detí sa modlí ruženec. Tento rok budeme spoločne prosiť za jednotu a mier. Modlitbu začneme o 9.00. Veríme, že 240 našich modliacich sa detí vyprosí potrebné milosti pre svet a Panna Mária spolu s Jánom Pavlom II. bude aj naďalej ochraňovať našu školu a všetkých, ktorí do nej prichádzajú. Pridajte sa v pondelok k nám.

          • KOLUMBUS NARNIA
            • KOLUMBUS NARNIA

            • Narnia je zážitkový vzdelávací kurz programu KOLUMBUS, ktorý prebieha počas celého školského roku 2021/22 vo vybranom ročníku (druhákov) na našej škole.

              Tento program zážitkovej pedagogiky je zameraný hlavne na sebapoznávanie, zdolávanie prekážok mimo komfortnej zóny, v simulovanom prostredí, kde sa využíva silný zážitok ako prostriedok na učenie a smerovanie svojich cieľov v živote. Je na rozhodnutí a schopnostiach žiakov/kolektívu, ako sa bude odvíjať a končiť dej v príbehu Narnie na danom mieste.

              Princíp únikových hier im vytvára priestor na tímovú spoluprácu a spoznanie samého seba.

              Ďakujeme pekne organizátorom nadácie V.I.A.C. – Inštitútu pre podporu a rozvoj mládeže, za dobre zvládnutú organizáciu, podporu a záverečnú reflexiu aktivít u žiakov na záver programu.

               

              Ing. Anna Michalová, triedna učiteľka

              Boli sme v Narnii

              Dňa 1. - 4. októbra 2021 sme sa my, žiaci II. A, v rámci programu Kolumbus ocitli v príbehu. Stretli sme sa s postavami, obyvateľmi Narnie, ktorú sme mali zachrániť. Nemohli sme ani tušiť, čo nás vlastne čaká.

              Hneď po príchode do údolia, kde sme bývali, nám začalo byť chladno. Nie že by sme si nezbalili teplé veci alebo spacie vaky, ale toto sme nečakali. Prvá noc bola ťažká. Skoro nikto nespal, všetci sme sa chúlili pri ohni, jedinom zdroji tepla. Celú noc sme ho rozdúchavali a chodili po drevo do lesa. Keď ráno vyšlo slniečko a trochu sa oteplilo, prišla na rad ďalšia skúška – 7 úloh. Či to bola lukostreľba, robenie uzlov či štúdium byliniek, všetci sme ich museli splniť. Tí, ktorým sa to podarilo, nezaháľali a riešili rôzne hlavolamy, ktoré nám mali pomôcť k dosiahnutiu nášho cieľa. Nasledujúci večer nastal zvrat v príbehu. Objavila sa nová postava v príbehu a s ňou aj nová výzva, ktorú sme boli rozhodnutí splniť. Plní elánu a očakávaní sme išli spať, ale na túto noc sme sa pripravili oveľa lepšie. Nachystali sme si viac dreva, lepšie rozdelili úlohy a dostali sme teplejšie spacie vaky a deky.

              Ďalší deň nám ubehol ako voda. Doobeda sme sa pripravili na poobedňajšiu výpravu a hneď po jedle sme vyrazili. Cesta bola neľahká, každý úsek sme s niečím bojovali – raz to boli pavúčie oká, inokedy nepriatelia s mečmi. Podarilo sa nám však prejsť cez všetky prekážky, ale tá posledná bola zo všetkých najnáročnejšia - päťmiestny zámkový kód. Unavení a tlačení časom sme už ani nedúfali, že to stihneme, ale s pomocou jednej spolužiačky s briskným nápadom sme to predsa len dali – zachránili sme Narniu. Nikto v tú chvíľu nemal väčšiu radosť ako II. A trieda.

              Aj napriek tomu, že sme málo spali, v noci mrzli a boli nútení ísť za hranice svojho komfortu, sme sa zhodli, že podobné dobrodružstvo by sme si ešte zopakovali. Počas celých štyroch dní sme si sami organizovali čas tak, aby bol efektívne využitý, tiež sme sa snažili prežiť v divočine, ale hlavne sme pracovali ako tím, podporovali sa a pomáhali si pri rôznych aktivitách.

              Veľa sme sa naučili počas plnenia úloh aj o sebe a sme si istí, že táto nová skúsenosť nám pomôže zdolávať prekážky v našich životoch.

              Anna Sabolová, II. A

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 57895