• Novinky

          • Duchovná obnova učiteľov
            • Duchovná obnova učiteľov

            • Hoci žiaci v piatok 17. 12. 2021 za sebou zavreli brány školy, učitelia sa na niekoľko dní vrátili ešte do školy. V pondelok sa uskutočnila duchovná obnova pre všetkých zamestnancov školy. Začala sa vystavením Eucharistie k súkromnej poklone. V tichu každý z nás mohol rozjímať o zmysle Vianoc a posolstve jednotlivých postáv z Betlehema. Zároveň sme mohli prijať sviatosť zmiernia. V kázni pán kaplán použil symboliku svetla ako výzvu k zmene v našich životoch. Myslím, že tento spôsob prípravy na Vianoce veľmi prospel nám všetkým a priniesol pokoj do našich duší.

          • Vedieme v prijímaní na vysoké školy!
            • Vedieme v prijímaní na vysoké školy!

            • INEKO je mimovládna organizácia, ktorá okrem iného skúma aj kvalitu škôl na Slovensku. Medzi jej posledné prieskumy patrí zisťovanie úrovne kvality všetkých typov škôl na Slovensku za obdobie 2016 - 2020.

              Naša škola dosiahla najlepšie výsledky v úspešnosti prijímania našich absolventov na vysoké školy v rámci všetkých gymnázií v okresoch Poprad, Kežmarok a Spišská Nová Ves za dané obdobie.

              Tento výsledok je dôležitý, nakoľko cieľom gymnázia je práve kvalitná príprava žiaka na vysokú školu.

          • Rovesnícke vzdelávanie
            • Rovesnícke vzdelávanie

            • 7. decembra 2021 sa v triede 8. A v rámci hodiny biológie uskutočnilo rovesnícke vzdelávanie na tému OCHRANA POČATÉHO ŽIVOTA. Toto vzdelávanie viedli maturantky nášho gymnázia – Marcela Michalková a Anna Karkošková. Hodina bola zameraná na prezentáciu o vývine dieťatka v maternici a nasledovala interaktívna úloha pre žiakov. Ďalej pokračovala vzájomná diskusia. Spätná väzba od žiakov bola ukážková. Všetci sa zapájali, kládli otázky a podelili sa o rôzne podnety. Táto téma je v dnešnom svete aktuálna a dôležitá, preto je potrebné o nej diskutovať. Hodina bola veľkým prínosom nielen pre žiakov, ale aj pre maturantky.

              Anna Karkošková a Marcela Michalková, IV. A

          • Medzinárodná študentská konferencia v rámci projektu eTwinning je úspešne za nami!
            • Medzinárodná študentská konferencia v rámci projektu eTwinning je úspešne za nami!

            • Medzinárodná online študentská konferencia v rámci projektu eTwinning pod názvom Different, but United je úspešne za nami! Dnešný štvrtok sa ukážkovo prezentovali naše gymnazistky z I. A triedy.

              S partnerskými školami v zahraničí zdieľali v anglickom jazyku nielen kultúrne a historické bohatstvo či prírodné krásy našej krajiny, ale aj reprezentovali náš región, podtatranské mesto Poprad a našu školu na výbornej komunikačnej úrovni.    

              Dôsledná príprava stála za to ;)    

              Máme byť na čo hrdí!

              Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a nové projekty v rámci eTwinningu.

               

               Mgr. Anna Špinerová

               

          • Online cestovateľský veľtrh
            • Online cestovateľský veľtrh

            • Druhú decembrovú sobotu sa konal online cestovateľský veľtrh EF (Education First). Pre študentov bola pripravená široká škála inšpiratívnych prednášok o cestovaní, jazykových kurzoch, vzdelávaní a spoznávaní iných kultúr. V predvianočnej atmosfére, z pohodlia domova si mali možnosť pozrieť okrem iného aj živý vstup našej študentky Tímey, ktorá je už od septembra 2021 na 9-mesačnom vzdelávacom pobyte priamo v Oxforde, ktorý dýcha históriou. Porozprávala im o svojich zážitkoch a odpovedala na otázky ohľadom vzdelávacieho systému, bývania, kultúry a opatrení v Spojenom kráľovstve. Živý kontakt s anglickým jazykom je nezabudnuteľným zážitkom a zároveň benefitom. 

               

              Mgr. Anna Špinerová

          • Opäť sme súťažili vo fyzike online
            • Opäť sme súťažili vo fyzike online

            • Pred niekoľkými týždňami v stredu 24.11.2021 naši študenti gymnázia súťažili vo fyzike online. Súťažiaci pracujú v maximálne päťčlennom tíme na vypracovaní jednotlivých úloh, pričom môžu používať dostupné online zdroje či knihy. Náročnosť môžete posúdiť sami – na stránke: https://online.fyziklani.cz/download/2021/reseni.pdf, kde nájdete zadania so správnymi riešeniami. Z nášho gymnázia sa zápolenia zúčastnili 3 tímy (jeden za 1., 2. a 3. ročník), ktoré sa statočne pasovali s úlohami. Najviac sa darilo našim najstarším študentom, ktorým sa však nepodarilo zopakovať skvelý úspech z vlaňajška, na druhej strane si však pripisujú najviac bodov do súťaže Fyzik roka. Prvýkrát sa súťaže zúčastnili druháci a prváčky, ktoré sú našou nádejou na úspech v ďalších ročníkoch. Všetkým študentom ďakujeme za ich odvahu a statočnosť a prajeme ďalšie úspechy.

               

              Výsledky súťaže:   Vysledky.docx

               

              RNDr. Ondrej Kapusta, PhD. 

          • Oznam pre rodičov stravníkov
            • Oznam pre rodičov stravníkov

            • Vážení rodičia,

              z dôvodu koncoročného vyúčtovania stravného bude odhlasovanie zo stravy možné len do 13.12.2021 do 14:00 hodiny. Po tomto dátume nebude možné dieťa zo stravy odhlásiť ani prihlásiť.

              V prípade neočakávanej udalosti si môže rodič prísť v dňoch 14. - 17.12.2021 vyzdvihnúť neodhlásený obed v školskej kuchyni v čase od 11.00 - 13.00 hodiny.

               

              Ďakujeme za porozumenie

          • Navštívil nás Mikuláš
            • Navštívil nás Mikuláš

            • V tento slávnostný deň sme sa rozhodli potešiť žiakov milým prekvapením. Do našej školy sme pozvali Mikuláša, ktorý spolu s anjelmi priniesli nielen balíčky plné sladkostí, ale aj dobrú náladu.
              Mikuláš bol tiež prekvapený, keď zistil, že nielen on obdaroval deti sladkou dobrotou. Aj ony mali pre neho niečo pripravené. V každej triede mu ukázali, aké sú talentované, a to v podobe piesní, tancov alebo básní. Dokázali, že si darčeky zaslúžia svojou usilovnosťou, dobrým srdiečkom a aj milými úsmevmi, ktoré potešili i jeho anjelov.

              Alexandra Šlebodová, IV. A

          • MEDZINÁRODNÁ SPOLUPRÁCA  E-TWINNING
            • MEDZINÁRODNÁ SPOLUPRÁCA E-TWINNING

            • V tomto školskom roku sa naše gymnazistky z I. A triedy pod vedením Mgr. Anny Špinerovej zapojili do medzinárodného projektu spolupráce škôl eTwinning, v ktorom je angličtina hlavným komunikačným jazykom.

              eTwinning je najväčšia komunita škôl v Európe, ktorá vznikla v roku 2005 pod záštitou Európskej komisie a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

              Program eTwinning umožňuje našim žiakom spájať sa na diaľku, komunikovať v bezpečnom virtuálnom prostredí, vytvárať partnerstvá, pracovať na projektoch, zdieľať materiály a nápady, učiť sa navzájom z dobrých príkladov a realizácie projektov a vytvárať tak komunitu so spoločným cieľom: zábavnou a inovatívnou formou sa vzdelávať, získať, rozvíjať a osvojovať si cudzojazyčné zručnosti, chápať multikultúrne rozdiely  a vnímať bohatosť histórie, prírody či kultúry partnerských krajín. Naše prváčky sú v plnom prúde príprav na spoločnú online medzinárodnú konferenciu Different, but United!, ktorá sa uskutoční dňa 16. decembra 2021. Držíme im palce, nech čo najlepšie reprezentujú našu krásnu vlasť a podtatranský región.

               

              Mgr. Anna Špinerová

          • Olympiáda v cudzích jazykoch
            • Olympiáda v cudzích jazykoch

            • V dňoch 24. – 26. 11. 2021 sa konalo školské kolo  Olympiády v cudzích jazykoch v kategóriách 2A a 2B.

              32. ročník predmetovej súťaže,  ktorá sa uskutočnila kombinovanou prezenčnou i dištančnou formou, sa už tradične stretol so záujmom našich nadaných študentov zmerať si svoje zručnosti v anglickom, francúzskom a nemeckom jazyku. 

              Okrem výborne zvládnutej gramatiky súťažiaci prejavili aj rozsah slovnej zásoby, porozumenie či čitateľskú gramotnosť. Komisia hodnotiteľov, vyučujúcich cudzích jazykov, mala neľahkú úlohu vybrať spomedzi vyrovnaných výkonov najlepších žiakov.

               

              Finálne výsledky OAJ v kategórii 2A (1. – 2. ročník) boli nasledujúce:

              1. miesto Pavol Mihál, II. A
              2. miesto Anna Sabolová, II. A
              3. miesto Nikola Dluhá, I.A

              Finálne výsledky OAJ v kategórii 2B (3. – 4. ročník):

              1. miesto Richard Majdán, IV. A
              2. miesto Gabriela Sendy Hrinová, III. A
              3. miesto Jozef Bizoň, III.A

              Finálne výsledky ONJ v kategórii 2A (1. – 2. ročník):

              1. miesto Martin Lazarák, II. A
              2. miesto Soňa Hanáková, II. A
              3. miesto Nikola Dluhá, I.A

              Finálne výsledky ONJ v kategórii 2B (3. – 4. ročník):

              1. miesto Terézia Vernarecová, IV.A
              2. miesto Jozef Bizoň, III. A
              3. miesto Gabriela Sendy Hrinová, III.A

              Finálne výsledky OFJ v kategórii 2B (3. – 4. ročník):

              1. miesto Sára Benková, III.A
              2. miesto Eliška Mašlonková, IV.A

               

               

              Mgr. Anna Špinerová

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 58340