• Novinky

          • Medzinárodný projekt eTwinning – aktívna spolupráca partnerských škôl z celého sveta
            • Medzinárodný projekt eTwinning – aktívna spolupráca partnerských škôl z celého sveta

            • Tímová práca, kooperácia, motivácia, kreativita, zveľaďovanie si cudzojazyčných zručností a budovanie rozhľadu našich gymnazistov – to všetko sa od októbra 2021 pod vedením Mgr. A. Špinerovej uskutočnilo a ďalej rozvíja v rámci cezhraničnej spolupráce medzinárodného projektu eTwinning.

              Študenti prvého ročníka gymnázia svojou projektovou prácou nabrali nový smer v osvojovaní si anglického jazyka. Okrem vzájomnej výmeny poznatkov o kultúre, zvykoch, krásach prírody či tradíciách v Twinspace a online priestore študentských konferencií sa zapojili do balíkovej výzvy, ktorej atmosféru mali možnosť zažiť z oboch strán: tej, ktorá je známa tomu, kto balíček odosiela a tej, ktorá je známa tomu, kto balík prijíma J

                                            Mgr. A. Špinerová

          • Druháci na duchovnej obnove
            • Druháci na duchovnej obnove

            • V utorok a stredu (6. - 7. 4) sa naša trieda - II. A zúčastnila duchovnej obnovy vo Važci.

              Po ceste vlakom sme sa pešo presunuli do Diecézneho centra, kde nás už čakali naši animátori. Zložili sme si veci, zoznámili sme sa a potom nasledovali rôzne aktivity a prednášky, ktoré vo veľkom obohatili naše srdcia. Bavili sme sa o téme otcovskej lásky či hriechu. Rozdelili nás do skupiniek a spoločne s animátormi sme o daných témach diskutovali. Najsilnejším momentom pre nás bol čas večernej sv. omše a modlitby. Otec Štefan a animátori sa modlili za naše potreby a úmysly. Každý z nás pocítil na sebe Božiu prítomnosť a lásku. Do neskorej noci sa po kaplnke ozývali hlasy, ktoré spievali a hrali nášmu Bohu.

              Na druhý deň nás čakal budíček v podobe hudby a ranná modlitba. Po raňajkách sme prebrali tému čistoty úmyslov a duše a potom nasledoval čas, ktorý bol venovaný otázkam, ktoré nás v k tejto téme zaujímali. Na záver sme mali svätú omšu, čas na zrekapitulovanie celej duchovnej obnovy v skupinkách a spoločný obed.

              Po obede sme si zbalili veci a naplnení láskou, pokojom a úsmevom sme sa vydali na cestu domov. Ďakujeme nášmu pánovi kaplánovi, otcovi Štefanovi, našej pani triednej učiteľke, animátorom Tomášovi, Evke a Mikulášovi za možnosť prežiť tieto silné zážitky s nimi :)

              Sára Pajerová, II. A

          • Náš prvý Micro:bit projekt
            • Náš prvý Micro:bit projekt

            • INCUBIO je projekt, do ktorého sa zapojili naši gymnazisti  z triedy II. A: Zuzana Kallová, Soňa Hanáková a Pavol Mihál pod vedením učiteľa informatiky PaedDr. Patrika Sitiarika. V rámci Olympiády v programovaní s micro:bitmi riešia problém starostlivosti o rastliny. Keďže kvôli zmenám klimatického podnebia sa mení teplota ovzdušia, rastliny nemajú splnené určité podmienky pre ich vývoj. Preto žiaci naprogramovali kód pre microbit, podľa ktorého, ak má rastlina príliš veľa svetla, tak na 3D vytlačenom boxe spustí rolety a pri nedostatku vody ju zaleje. To isté platí opačne. Ak naprogramovaný kód zaznamená, že rastlina potrebuje slnko, rolety sa vytiahnu. Program meria vlhkosť pôdy, a tak  sa rastlina pravidelne zalieva len vtedy, keď to potrebuje. Tento projekt umožňuje optimálne vypestovať akúkoľvek rastlinu.

              Tento projekt môžete ohodnotiť  TU

                                                                                                                        PaedDr. Patrik Sitiarik

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 55473