• Novinky

          • Koniec školského roka
            • Koniec školského roka

            • Na koniec školského roka sa všetky deti veľmi tešia. Veď už sa netreba učiť, vonku je krásne počasie a všetky povinnosti sa skončili. No medzi začiatkom a koncom je vždy desať krásnych mesiacov, za ktoré sme sa spoločne poďakovali na slávnostnej svätej omši. Po nej nasledoval príhovor pani riaditeľky, oceňovanie najlepších žiakov a rozlúčka s deviatakmi, ktorá sa nezaobišla bez sĺz. A potom už hor sa do školy po vytúžené vysvedčenia. Pre niektorých boli zaslúženou odmenou, pre iných signálom, že v budúcom školskom roku treba na niektorých veciach trošku popracovať. Dôležité však je, že školský rok je za nami a čakajú nás dva mesiace zaslúžených prázdnin. Prežite ich všetci v zdraví a v radosti, užite si ich naplno, vychutnajte si každý okamih leta a okrem toho aj veľa zmrzliny, vody, slnka a priateľov! Dovidenia v septembri!

          • ​​​​​​​ Rozlúčka s „Kolumbom“
            • ​​​​​​​ Rozlúčka s „Kolumbom“

            • Dňa 23. 6. sa uskutočnilo záverečné stretnutie triedy II. A v rámci programu Kolumbus.
              Tento zážitkový program prebiehal rôznymi workshopmi a stretnutiami počas celého šk. roku
              2021/22. Sprevádzal našich žiakov na ceste sebapoznávania, odhaľovania svojich silných
              a slabých stránok, odbúravania stresu s cieľom osobného rastu a posúvania svojich limitov tak
              v štúdiu, ako aj v privátnom živote. Žiaci mali z tohto programu nielen silný zážitok, ale aj
              úžitok vo forme psychickej podpory v zvládaní prekážok v živote.
              „Veď aj malá zmena môže byť veľkým úspechom v našich životoch“, mohlo by byť mottom
              tohto programu. Ďakujeme všetkým za vytvorenie podmienok pre účasť na tomto programe
              a mentorom za kvalifikované vedenie pracovno-zážitkových stretnutí.

              Ing. Anna Michalová, triedna učiteľka
              Slovami žiakov: „Všetky aktivity nás nielen potešili a veľa naučili, ale taktiež nás ako
              kolektív veľmi spojili a zistili sme, čo to znamená pracovať ako jeden tím. Počas programu
              sme spolu prežili naozaj krásne zážitky, za ktoré sme vďační, pretože nám budú stále
              pripomínať, aká neskutočná jazda plná príjemných emócií to bola.
              Týmto chceme taktiež vyjadriť veľkú vďaku všetkým ľuďom, ktorí sa na tomto programe
              podieľali a hlavne našej škole za šancu sa na ňom zúčastniť.“

              Simona Bekešová, II.A

          • Praktický seminár z biológie
            • Praktický seminár z biológie

            • V piatok 24. 6. 2022 sa 13 z nás, druháci a tretiaci, vybrali s pani učiteľkou Čerkalovou na Katedru biológie Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity v Prešove.

              Pani učiteľka nám vysvetlila, ako to na VŠ funguje a na ktoré časti sa škola člení. Na Katedre biológie nás privítali prednáškou o škole a možnostiach štúdia. Neskôr sme sa rozdelili na dve skupinky.

              Prvá skupina pracovala s MVDr. Soňou Mačekovou, PhD. v laboratóriu, kde sme si skúsili prácu s DNA vzorkami a komplexnejším fungovaním vírusov a metód na ich zisťovanie. Druhá skupina sa zamerala najmä na antropológiu a genetiku.

              Po skončení programu sme sa unavení, ale plní nových vedomostí a skúseností vrátili domov. Sme vďační celému univerzitnému kolektívu za prijatie a najmä pani učiteľke Čerkalovej za sprostredkovanie tohto praktického seminára.

               

              Gabriela Hrinová, III. A

               

          • CLIL  -  DEJEPIS +
            • CLIL - DEJEPIS +

            • Integrované vyučovanie cudzieho jazyka v rámci dejepisu

              CLIL - Content and Language Integrated Learning

              Študenti I. a II. ročníka gymnázia počas celého školského roka tvorivou projektovou prácou, individuálne aj v tímovej kooperácii, aktívne používali anglický jazyk ako médium na sprostredkovanie informácií o historických udalostiach a osobnostiach.

              Vďaka CLIL metóde si tak zlepšili komunikačné zručnosti, postupne nadobúdali sebavedomejšie vystupovanie pred publikom a  v neposlednom rade si obohatili svoju slovnú zásobu.

                                                                                                                                                   Mgr. Anna Špinerová

          • Súťaž o najlepší preklad
            • Súťaž o najlepší preklad

            • Aj tento školský rok 2021/2022 sa na našej strednej škole konala Súťaž o najlepší preklad. Zasúťažilo si veľa gymnazistov od prvého až po štvrtý ročník. Boli sme rozdelení do dvoch kategórií – mladšej a staršej (na základe jazykovej úrovne pre jednotlivé ročníky). Súťažilo sa v troch jazykoch, a to s najväčšou účasťou v anglickom jazyku, nasledovne francúzskom a nakoniec nemeckom. Žiaci, ktorí sa úspešne umiestnili na prvých miestach boli ocenení diplomom a pamätnou drobnosťou. No ani ostatní súťažiaci neodišli naprázdno.


              Ďakujeme našim jazykárom za príležitosť vyskúšať si byť „v koži prekladateľa“ a tešíme sa na ďalšie ročníky.

              Timotej Marhefka, III. A

          • Oznam vedúcej jedálne
            • Oznam vedúcej jedálne

            • Vážení rodičia, z dôvodu koncoročného vyúčtovania stravného bude odhlasovanie zo stravy možné len do 24. 06. 2022 (piatok) do 14:00 hod. Po tomto dátume nebude možné dieťa zo stravy odhlásiť ani prihlásiť. V prípade neočakávanej udalosti si môže rodič prísť v dňoch 27. - 29. 06. 2022 vyzdvihnúť neodhlásený obed zo školskej jedálne v čase od 11:00 - 13:30 hod. Aj pri tomto odbere obeda je potrebné mať pri sebe ČIP. 

              Ďakujem za porozumenie

          • Veľký úspech mladých programátorov
            • Veľký úspech mladých programátorov

            • Pozor, pozor, hlásime veľký úspech! Naši šikovaní druháci Zuzana Kallová, Soňa Hanáková a Pavol Mihál, známi aj pod menom INCUBÁCI, sa zapojili do súťaže Enter study - olympiády v programovaní a neobišli naprázdno. Práve naopak, ako nováčikom sa im podarilo prebojovať do veľkého finále, ktoré sa konalo dňa 9. júna v Zážitkovom centre vedy Aurelium v Bratislave, kde získali krásne 3. miesto . Ich komplexný stroj riadený microbitom, určený hlavne pre vývoj rastliny zo semienka, získal veľký úspech. Žiaci, len tak ďalej! Veľká vďaka patrí tiež učiteľovi Patrikovi Sitiarikovi za skvelý nápad a odvahu. Srdečne gratulujeme!

          • Erasmus+
            • Erasmus+

            • Ahojte, pozdravujeme vás z mestečka Curteni v Rumunsku, kde sme minulý týždeň pricestovali v rámci projektu Erasmus+ s názvom Agreeing together. Spolu so študentmi z Rumunska, Čiech a Maďarska sa tu stretávame na workshopoch v angličtine, venovaných riešeniu konfliktov a mediácii, a to všetko prostredníctvom hier, scénok a komiksov. V piatok sme pre ostatných pripravili slovenský večer - predstavili sme náš región, zatancovali ľudový tanec a pre všetkých sme navarili kapustnicu a pirohy. V utorok nás čaká výlet do blízkeho transylvánskeho mesta Targu Mures. Hoci o zábavu a smiech tu určite nie je núdza, všetci sa už tešíme na rodičov a kamarátov doma pod Tatrami.

          • JPII Garden Party
            • JPII Garden Party

            • V stredu 1. júna naša Žiacka školská rada usporiadala pre gymnazistov 2. ročník JPII Garden Party. V areáli školy, kde sme mali pripravené ovocné občerstvenie a v pozadí nám hrala hudba, sme si zahrali volejbal, futbal alebo sme si len tak vychutnávali príjemnú atmosféru s občerstvením. Dúfame, že si z tejto milej akcie každý odniesol dobrú náladu a s novým dychom pristúpi ku koncu školského roka... Veď prázdniny nám už klopú na dvere a takýchto slnečných dní nás čaká ešte viac!

              Gabriela Hrinová, III. A

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 58452