• Novinky

          • Záver školského roka
            • Záver školského roka

            • Za ďalší úspešný školský rok sa žiaci a učitelia Spojenej školy sv. Jána Pavla II. poďakovali slávnostnou svätou omšou v Kostole sv. Cyrila a Metoda. Po príhovore pána riaditeľa, ocenení najlepších žiakov a odovzdaní vysvedčení už v škole sa žiaci s radosťou rozbehli v ústrety zaslúženým letným prázdninám. Všetkým žiakom prajeme, aby si prázdniny v zdraví naplno vychutnali, oddýchli si, aby sa mohli opäť všetci stretnúť v septembri.

          • Viera spája národy a ľudí
            • Viera spája národy a ľudí

            • Dňa 23. 6. 2023 nás návštívili naši susedia Česi z katolíckeho Gymnázia Praha-Hostivař.

              Stretli sme sa na vlakovej stanici, kde sme sa zoznámili a naše kroky potom ďalej viedli na Námestie sv. Egídia. Tam sme sa spolu s našimi novými kamarátmi občerstvili a presunuli sme sa do školy, ktorú si s nami prezreli. Českým spolužiakom sme pomocou prezentácie predstavili naše krásne Slovensko a pripravili pre nich kvíz. My sme českých študentov a ich školu spoznali aj vďaka videu o ich škole a nakoniec sme zorganizovali priateľský volejbalový zápas.

              Užili sme si to všetci a sme radi, že si českí študenti vybrali našu školu.
              Ďakujeme za návštevu a za možnosť spoznať nových ľudí. Snáď sa ešte uvidíme...

              Andrea Gavurová, III.A

          • Prírodovedná vychádzka na Pieskovec
            • Prírodovedná vychádzka na Pieskovec

            • Vo štvrtok 22. 6. 2023 sa niektorí naši deviataci ZŠ a prváci a tretiaci gymnázia zúčastnili prírodovednej exkurzie na vrch Pieskovec pri Spišskej Novej Vsi.

              Sprevádzala nás odborná pracovníčka Prírodovedného oddelenia Múzea Spiša Mgr. Erika Gibalová.

              Príroda – fauna a flóra – je rozmanitá. Je dôležité prírodu poznať a chrániť ju. Každá jej zložka je jedinečná a potrebná. Všetko živé i neživé vzájomne kooperuje. Je fajn poznať vzájomné vzťahy medzi jednotlivými zložkami prírody.

              Spolu sme sa zamýšľali nad dôsledkami činnosti bobra vodného pre oblasť, ktorá je a ktorá nie je človekom obývaná. Ďalej sme poznávali invázne rastliny. Povedali sme si o ich pôvode a uvažovali nad spôsobmi a následkami ich rozširovania u nás. Všímali sme si liečivé rastliny a hovorili o ich účinkoch pre človeka. Pozreli sme si Sadrovcový lom. Voľne v prírode sme mohli vidieť viacerých zástupcov orchideí. Videli sme slepúcha lámavého – jaštericu, ktorá pripomína hada.

              Oddýchli sme si pod dvomi „dominantami“ vrchu Pieskovec smrekom obyčajnýmborovicou čiernou.

              Ďakujeme Mgr. Erike Gibalovej za príjemne strávený deň a super sprevádzanie a prínosné informácie. Prajeme ešte veľa úspechov v bádaní i prednáškovej a terénnej práci s mládežou.

              Všetkým vrelo odporúčame zapojiť sa do vzdelávacích programov pre školy, ktoré Múzeum Spiša ponúka.  

          • OZNAM: Riaditeľské voľno
            • OZNAM: Riaditeľské voľno

            • Riaditeľ Spojenej školy sv. Jána Pavla II.  v Poprade týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. - Zákon o výchove a vzdelávaní, udeľuje žiakom a študentom ZŠ a gymnázia dňa 30. 6. 2023 (piatok) riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

          • Záverečná konferencia k projektu „Využívaj energiu ekologicky!“
            • Záverečná konferencia k projektu „Využívaj energiu ekologicky!“

            • V piatok 23. 6. 2023 sa uskutočnila záverečná konferencia k projektu „Využívajte energiu ekologicky!“, ktorý na našej škole prebieha už viac ako dva roky. Na rozdiel od tej úvodnej, ktorá sa z dôvodu mimoriadnych opatrení počas Covidu realizovala iba online formou, táto záverečná sa mohla uskutočniť prezenčne. Okrem žiakov a zamestnancov Spojenej školy sv. Jána Pavla II. boli prítomní aj Mgr. Ľubomír Šegla, zástupca riaditeľa partnerskej školy na ul. Dostojevského v Poprade, a prostredníctvom videohovoru sa prihovoril aj Ing. Denis Knotka, riaditeľ Odboru kontroly projektov technickej pomoci a programov nadnárodnej spolupráce. „Cieľom projektu bolo zvýšiť povedomie žiakov, učiteľov, rodičov a v neposlednom rade aj širšej verejnosti o využívaní ekologických zdrojov energie,“ informoval na konferencii odborný garant RNDr. Ondrej Kapusta, PhD. V rámci projektu škola zakúpila elektrobicykle a elektrokolobežky, ktoré sú k dispozícii žiakom a zamestnancom školy. Starší žiaci si ich mali možnosť vyskúšať počas JPII. Garden Party, mladších povozili ich starší spolužiaci počas Dňa detí. Na budove školy sú nainštalované fotovoltaické panely a v areáli školy pribudli aj dve smart lavičky, kde je možné si nielen oddýchnuť, ale aj nabiť mobil. V závere konferencie poďakoval riaditeľ školy PaedDr. Marcel Karkoška za to, že naša škola ako jediná v Poprade bola vybraná do programu Zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy, ktorý je financovaný z Nórskych fondov a spolufinancovaný Slovenskou republikou sumou vo výške 53 090 Eur. Konferenciou sprevádzali žiaci 1. ročníka Melisa Handzušová a Patrik Pataky.

          • Paríž
            • Paríž

            • Začiatkom júna sa študenti gymnázia a ich učitelia zúčastnili poznávacieho zájazdu do Paríža. Prvý deň v Paríži navštívili Latinskú štvrť, Panthéon, najznámejšiu francúzsku univerzitu Sorbonu a poprechádzali sa v Luxemburských záhradách. Po bulvári Saint- Michel sa dostali na ostrov Cité, kde si pozreli katedrálu Notre Dame, na ktorej stále prebiehajú rekonštrukčné práce, bývalý kráľovský palác, dnes Justičný palác so známou väznicou Conciergerie aj najstaršími  hodinami Paríža. Vrcholom prehliadky bola návšteva múzea Louvre. Nasledujúci deň navštívili kráľovský zámok vo Versailles, modernú štvrť La Défense s moderným víťazným oblúkom a odtiaľ sa metrom dostali na vrch Montmartre so známou bazilikou Sacré Coeur. 

              Na Námestí Charles-de-Gaulle, ináč nazývanom aj Námestie Hviezdy obdivovali majestátny Víťazný oblúk a odtiaľ sa prešli po svetoznámom Bulvári Champs-Élysées až k Námestiu svornosti (Place de la Concorde), kde kedysi stála gilotína. Teraz je dominantou tohto námestia egyptský obelisk. 

              Hlavnou atrakciou celého zájazdu bola návšteva Eiffelovej veže spojená s plavbou po Seine vo večerných hodinách, kedy si žiaci mohli vychutnať pekne rozsvietenú Eiffelovku.

              Z tohto zájazdu sa žiaci vrátili plní úžasných spomienok a skvelých zážitkov.

              Jednoznačne to stálo za to!

               

              Patrik Pataky, I. A

          • Prednášky s Renátou Ocilkovou
            • Prednášky s Renátou Ocilkovou

            • V dňoch 13. a 14. júna 2023 sme u nás privítali vzácneho hosťa. Prišla k nám PaedDr. et Mgr. Renáta Ocilková, koordinátorka KBS pre napomáhanie pastorácie Rómov.

              Pani Ocilková sa dlhodobo venuje problematike ochrany života, rodiny, mladých ľudí a sprevádzania Rómov. O týchto témach prednáša aj na školách. Sme veľmi radi, že tri prednášky venovala žiakom našej školy: ôsmakom a deviatakom ZŠ a prvákom gymnázia. Jedna prednáška bola venovaná aj (ne)pedagogickým zamestnancom.

              Témou všetkých prednášok bola Identita muža a ženy. Téma aktuálna a ťažká zároveň. V interaktívnej diskusii a práci vo dvojiciach sa žiaci zamýšľali nad potrebou správnych vzorov v jednotlivých obdobiach života človeka. Kľúčové je mať a rozvíjať vzťahy, ktoré mladého hľadajúceho človeka upevňujú v pravej a pravdivej identite. Všetci máme v Božích očiach rovnakú hodnotu. On nikoho neopustí. On pošle Šimona, ktorý pomôže kríž niesť.

              Učiteľom predstavila pani Ocilková web stránku www.ucitelom.sk Odporúčame aj my.

              Chceme vyzdvihnúť cit, ktorým pani Ocilková svoje prednášky vedie. Vie pomenovať veci jasne, pravdivo a s láskou. Ďakujeme našej hostke a prajeme veľa požehnania a síl v jej misii.

                                                                                                                        PaedDr. Zuzana Čerkalová

          • 2. kolo prijímacích skúšok
            • 2. kolo prijímacích skúšok

            • Druhé kolo prijímacích skúšok na naše gymnázium sa uskutoční dňa 20. a 21. júna 2023

              Prihlášku na štúdium na SŠ môže zákonný zástupca neplnoletého uchádzača podať do 12. 6. 2023

              Riaditeľ strednej školy zverejní na výveske školy a na webovom sídle školy zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania 23. júna 2023        (v čase od 0:00 do 23:59 hod.). 

              Uchádzač alebo zákonný zástupca neplnoletého uchádzača najneskôr do 28. júna 2023 (23:59 hod.) písomne potvrdí strednej škole nastúpenie na vzdelávanie. Tlačivo bude zaslané ako príloha k Pozvánke na prijímacie skúšky a je dostupné aj na webe školy v sekcii Uchádzač.  

               

              Vedenie školy

          • Sme jednotka v programovaní na Slovensku
            • Sme jednotka v programovaní na Slovensku

            • Tím našich gymnazistov s názvom Leafpot zvíťazil v súťaži ENTER programiáda so svojím projektom Naturebit, ktorý priniesol revolučné riešenie v oblasti smart kvetináčov a zelenej technológie.

              Úsilie tímu bolo ocenené novými iPhone 12 pre každého študenta a nášho učiteľa informatiky PaedDr. Patrika Sitiarika. Gymnázium sv. Jána Pavla II. navyše získalo aj mikrobitové zariadenia pre vyučovacie aktivity, čím sa posilnia zdroje pre výučbu programovania a digitálnych zručností.

              Projekt Naturebit tímu Leafpot je príkladom inovatívneho využitia programovania a technológií. Súťaž ENTER programiáda podporila tak kreativitu, inováciu našich študentov  a umožnila im prezentovať svoje projekty v oblasti technológií a programovania.

              Pavol Mihál, III. A

          • JPII. Garden Party
            • JPII. Garden Party

            • V piatok 2. júna 2023 sa v areáli našej školy uskutočnila JPII. Garden Party, ktorú pre študentov gymnázia zorganizovala Študentská rada. Gymnazisti si pochutili na osviežujúcom ovocií a nechýbali ani sladkosti a slané pochúťky. Študenti sa zapojili do rôznych aktivít ako volejbal, preteky na elektronických  kolobežkách, kvíz Kahoot, stoličkový tanec a rôzne skupinové hry.

              Dúfame, že každý študent sa dobre zabavil a odniesol si skvelú náladu z našej party.

              Sára Hovancová, III. A

          • V študentskom živote sú chvíle, ktoré nie sú obyčajné
            • V študentskom živote sú chvíle, ktoré nie sú obyčajné

            • Minulý týždeň bol pre našich štvrtákov výnimočný. Bol to týždeň plný emócií, očakávaní, prekvapení, aj slzičiek...

              Začal sa 22. mája 2023 skladaním „skúšky dospelosti“ a končil rozlúčkou 26. mája 2023 na slávnostnej ďakovnej svätej omši odovzdávaním maturitných vysvedčení.

              V sprievode harmonických tónov hudobných nástrojov a za dojemného spevu  gymnaziálneho spevokolu odchádzali naši maturanti za svojím snom.

               

              Milí naši absolventi!

              Na ceste k naplneniu svojich snov budete potrebovať vytrvalosť, láskavosť, obetu i pokoru. Prajeme Vám, nech Vás vždy obklopujú praví priatelia a Božie požehnanie vo všetkom, čo budete konať pri hľadaní svojho životného poslania. Nech sú na Vás právom hrdí nielen Vaši učitelia, spolužiaci, ale aj Vaši najbližší.

                                                                                                           

              Ing. B. Holigová, triedna učiteľka

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 58739