• Novinky

          • Prezentiáda 2021
            • Prezentiáda 2021

            • Prezentiáda 2021 – Ženy v čiernom postúpili do Grandfinále Prezentiády

              Vo februári bol spustený 12. ročník Prezentiády – československej súťaže prezentačných schopností. Súťaž podporuje a rozvíja u mladých ľudí súťaživosť, kreativitu a komunikačné schopnosti. Do 31.3.2021 mali žiaci odoslať svoje práce do nominačného kola. Z našej školy boli nominované štyri tímy z prvého ročníka. Tri z nich postúpili do online kola. Online kolo, v ktorom súťažili naše tímy, bolo 27.4.2021. Chlapčenský tím Broca v zložení Michal Mucha, Adam Martinko a Pavol Mihál si vybrali tému Správna odpoveď neexistule. Dievčenský tím Wise Girls v zložení Sára Hovancová a Alžbeta Karkošková si vybrali tému 90 60 90. Tretí tím, Ženy v čiernom, v zložení Simona Bekešová a Andrea Gavurová, súťažili s témou Správna odpoveď neexistuje a postúpili do Granfinále, ktoré by sa malo konať 4.6. 2021 v Brne. Blahoželáme všetkým súťažiacim a tímu Ženy v čiernom prajeme veľa úspechov v záverečnom kole v Brne. Ďakujeme všetkým za peknú reprezentáciu našej školyJ

              Povedali o súťaži:

              Náš tím Broca je vďačný za túto príležitosť zúčastniť sa tohtoročnej prezentiády. Pridalo nám to na sebavedomí v prezentovaní pred publikom, taktiež sme sa oboznámili s pravidlami súťaže a radi by sme sa zúčastnili Prezentiády v ďalšom školskom roku. Prezentiáda sa niesla v príjemnej atmosfére a porota bola veľmi priateľská. Ďakujeme a tešíme sa na ďalší rok. (Broca)

              Chceli by sme povedať, že sme naozaj rady za túto príležitosť a možnosť zúčastniť sa na súťaži. Skutočne sme si to užili, ale prípravy neboli vôbec ľahké, keďže sme museli byť pripravené na rôzne otázky od porotcov a museli sme okamžite reagovať a dať nejakú tú spätnú väzbu. Avšak bola to naozaj skvelá skúsenosť a určite sme si odniesli nové skúsenosti ohľadom vytvárania prezentáci9 a prezentovania.  Ale vieme aj to,  že sa máme ešte v čom zlepšovať. (Ženy v čiernom)

          • EKOTOPFILM FESTIVAL 2021
            • EKOTOPFILM FESTIVAL 2021

            •  

              Vo štvrtok 29. 4. 2021 na druhej vyučovacej hodine sme mali možnosť sa s našou pani učiteľkou zúčastniť festivalu Ekotopfilm a pozrieť film Zmeníme planétu s environmentálnou tematikou.

              Tento film bol pre mňa zaujímavý, ale zároveň aj smutný. Zaujímavé bolo to, že som znova mohla načerpať nové informácie. Film nám, žiakom, predstavil problematiku plytvania potravín a tvorby odpadu či problematiku včiel medonosných.   

              Najväčšiu pozornosť vo mne vyvolala téma včiel. Dozvedela som sa, že napríklad v Indii ich považujú za škodcov a vo veľkom ich zabíjajú. Avšak jeden úľ dokáže opeliť až     5-kilometrový okruh a jedna tretina našich potravín je závislá práve od ich opeľovania. Pre našu planétu, teda aj nás ľudí, je dôležitá prítomnosť včiel.

              Film Zmeníme planétu nám ponúkol veľa ďalších zaujímavých myšlienok a informácií. Je dobré pozrieť si ho.

              Po skončení filmu nasledoval kvíz, ktorý sprevádzal spevák Kali.


              Sára, I. AG

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 58708