• Novinky

          • Oznam pre rodičov
            • Oznam pre rodičov

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na plenárnu schôdzu a triedne rodičovské schôdze, ktoré sa uskutočnia v pondelok 3. 10. 2022 o 16.00 hod. v budove školy na 1. poschodí.

              V rámci triednych schôdzí (o 16.30 hod.) sa uskutočnia voľby zástupcov ZŠ a gymnázia do Rady školy.

               

              Vedenie školy

          • Beseda v knižnici
            • Beseda v knižnici

            • Žiaci tretieho a štvrtého ročníka gymnázia sa v piatok 16. septembra zúčastnili na besede so spisovateľkou Dominikou Sakmárovou v Podtatranskej knižnici v Poprade. Pani Sakmárová, autorka kníh Mačací kožuch a ťava pri čínskom múre a Kórejské halušky, vyštudovala sinológiu, teda vedu o čínskom jazyku, dejinách a kultúre.Práve štúdium jazykov ju priviedlo k cestovaniu po Ázii. Na stretnutí sme sa dozvedeli o jej zaujímavých a humorných zážitkoch zo študijného pobytu na Taiwane a v Číne. D. Sakmárová nám porozprávala o gastronómii, tradíciách či živote vysokoškolákov v týchto krajinách, ktoré vtipným a pútavým spôsobom zachytila v krátkych príbehoch vo svojich knihách. Pobavili nás historky o rozmrazovaní vodomerov fénom, obaľovaní okien do bublinkovej fólie v zime či o tom, ako sa tu študenti bifľujú od rána do večera a olympiáda v čínštine prebieha ako televízna show. V pútavom rozprávaní  nám D. Sakmárová priblížila aj svoje skúsenosti so životom v Južnej Kórei, kde strávila so svojou rodinou tri roky.  A hoci tento kút sveta dnes považuje za svoj druhý domov, predsa len sa vrátila naspäť na Slovensko, do Spišského Podhradia. Pani spisovateľka na nás zapôsobila najmä ako inšpiratívna osobnosť, ktorá sa okrem písania kníh a blogov venuje aj folklóru či tvorbe aplikácie s rozprávkami pre deti.

               

              Damián Tancoš, IV.AG

          • Duchovná obnova prvákov
            • Duchovná obnova prvákov

            • V dňoch 13. – 14. 9. 2022 naši prváci gymnazisti absolvovali duchovnú obnovu v Diecéznom centre mládeže Premeny vo Važci. Animátori s otcom Ľubošom pripravili obohacujúci duchovný program napĺňajúci srdcia.
              Prváci mali možnosť navzájom sa spoznať, nazrieť aj do seba samého a viac spoznať nášho láskavého nebeského Otca. Pomocou aktivít a hier sa učili spolupracovať. Vyskúšali si, ako veľmi dôležité je počúvať sa, rešpektovať sa navzájom a spolupracovať. Zistili, že spolu môžu budovať veľké veci. Žiaci mali možnosť ísť na svätú spoveď a duchovnú obnovu sme zavŕšili svätou omšou.

              Veríme, že pre našich prvákov to bol príjemne strávený čas a duchovné cvičenia im pomohli otvoriť srdcia pre poznávanie sveta, seba samých a hlavne pre nášho Boha, pretože Boh je láska.

              Ďakujeme DCM Važec a celému tímu.

              Ing. Mgr. Zuzana Mikulíková

          • Slávnostné otvorenie školského roka
            • Slávnostné otvorenie školského roka

            • V pondelok 5. 9. 2022 sa v Kostole sv. Cyrila a Metoda uskutočnilo otvorenie nového školského roka 2022/2023. Začalo sa slávnostnou svätou omšou, ktorú viedol školský kaplán Mgr. Lukáš Kutlák. Po nej nasledoval príhovor nového pána riaditeľa Spojenej školy sv. Jána Pavla II. PaedDr. Marcela Karkošku. Predstavil v ňom pedagogický zbor školy a privítal všetkých žiakov, zvlášť najmladších prvákov. Tí sa po sv. omši zoznámili aj so svojou triednou učiteľkou v škole, kým ostatní si ešte bežali vychutnať bezstarostné chvíle voľna. Posilnení na duchu a plní energie sa po dvoch mesiacoch prázdnin vraciame s elánom, pripravení prijímať a odovzdávať si nové vedomosti a zručnosti. Nech sa nám darí a nech máme z učenia radosť!

          • Duchovná obnova pre zamestnancov
            • Duchovná obnova pre zamestnancov

            • Utorok 30. 8. 2022 bol pre učiteľov a všetkých zamestnancov našej školy dňom duchovnej obnovy. Uskutočnila sa vo Vikartovskom mlyne, kde pán farár Jozef Benko privítal nového školského kaplána Lukáša Kutláka. Po obohacujúcej prednáške o tom, ako „duchovno“ v rodine a medzi manželmi vplýva na správny vývoj a vývin detí, sa všetci presunuli do Kostola sv. Jána Krstiteľa v Liptovskej Tepličke. Tam bola možnosť prijať sviatosť zmierenia, ako aj čas na osobnú modlitbu. Duchovnú obnovu zakončili svätou omšou obetovanou za všetkých zamestnancov a žiakov našej školy.

              Takto posilnení na duchu sú všetci opäť pripravení v novom školskom roku odovzdávať deťom a žiakom to najlepšie zo svojich vedomostí a zručností.

          • Školenie učiteľov v rámci programu Zelená škola
            • Školenie učiteľov v rámci programu Zelená škola

            • V piatok 26. 8. 2022 sme začali naše druhé certifikačné obdobie v rámci programu Zelená škola. Manažérka programu Zelená škola Zuzana Gallayová zaškolila pedagogických i nepedagogických zamestnancov školy. Toto úvodné zaškolenie prebiehalo formou zaujímavých aktivít.

              Ďakujeme a tešíme sa na spoluprácu.

            • Nadpis

            • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

              Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Počet návštev: 58764