• Novinky

          • Československá dejepisná súťaž
            • Československá dejepisná súťaž

            • Náš zdravotne znevýhodnený študent 3. ročníka Filip Adamjak sa spolu so svojou spolužiačkou Miškou Pištovou zúčastnil dejepisnej súťaže, ktorá obsahovala témy od roku 1900 do 1939. Tejto súťaže sa zúčastnili študenti z celého Česka a Slovenska. Srdečne im blahoželáme a tešíme sa, že si takto Filip mohol zmerať sily s ostatnými študentmi, lebo aj  napriek hendikepu patrí medzi výborných žiakov našej školy. Veľký bojovník! 

          • Výlet do východoslovenskej metropoly
            • Výlet do východoslovenskej metropoly

            • Zostali nám posledné dni školy. Celá trieda sa zhodla, že na koncoročný výlet pôjdeme do Košíc. Cestovali sme vlakom a skoré vstávanie niektorí dospávali až do cieľa nášho výletu. Zo železničnej stanice až na námestie sme obdivovali Jakabov palác postavený v novogotickom slohu. Na námestí sme navštívili dominantu Košíc, jednu z najkrajších gotických pamiatok Slovenska - Dóm sv. Alžbety. Interiér nás uchvátil svojou krásou. Každý z nás stál v nemom úžase a obdivoval hlavný oltár a nádherné vitrážové okná. Upútal nás aj vedľajší kovový oltár odliaty z pozostatkov zbraní, ktoré použili vojaci počas I. sv. vojny. V rámci individuálneho voľna sme obdivovali nádheru východoslovenskej metropoly. Príjemný slnečný deň našej návštevy Košíc sme zakončili pri spievajúcej fontáne so zmrzlinou v ruke.

              Martina Dirová a Melánia Rónayová, II. A

          • JP2 Garden Party 2021
            • JP2 Garden Party 2021

            • Dňa 28. júna sa na našej škole udiala veľmi milá akcia pre žiakov 1.-3. ročníka gymnázia s názvom JPII Garden Party. Na základe nápadu Žiackej školskej rady sa zorganizovalo posedenie s hudbou a občerstvením v areáli našej školy, ktoré malo naladiť pozitívnu náladu pred ukončením tohto školského roka. Posedenie trvalo 2 hodiny a odniesli sme si odtiaľ samé úsmevy a dobrú náladu, ktorú si snáď každý prenesie aj do očakávaných letných prázdnin.

                                                                                                                       

              Filip Kubáni, III.A

          • Školský výlet
            • Školský výlet

            • Štvrtok 24.6.2021 strávili naši tretiaci turistikou vo Vysokých Tatrách. Pán učiteľ Marián Halavin pripravil super program i trasu.

              Z Popradu sme električkou cestovali do Starého Smokovca. Odtiaľ peši na Hrebienok a ďalej na Zamkovského chatu, kde sme stretli našich prvákov :) Po príjemnom občerstvení sme pokračovali na Skalnaté pleso. Na tomto úžasnom mieste sme strávili krásne chvíle a nabrali sily na cestu do Tatranskej Lomnice. Peší zostup dole do Tatranskej Lomnice preveril našu pozornosť a obuv.

              Síce unavení, no plní spokojnosti, sme šťastlivo prišli do Popradu.

              Ďakujeme za krásny a slnečnými lúčmi sprevádzaný deň :)

              PaedDr. Čerkalová a žiaci III. A

          • Výlet na Zamkovského chatu
            • Výlet na Zamkovského chatu

            • Dňa 25. júna sme sa zúčastnili triedneho výletu na Zamkovského chatu.  Ráno okolo ôsmej sme sa vybrali  električkou z Popradu do Starého Smokovca. Pri prameni liečivej vody „kyselky“ sme sa dozvedeli niečo z histórie založenia osady St. Smokovec a historickej osobnosti -  Johannovi Georgovi Rainerovi, ktorému osada - pôvodne kúpele- vďačí za vybudovanie a rozvoj. Odtiaľ sme sa pešo presunuli  na Hrebienok. Na svojej ceste sme videli veľa zaujímavých vecí. Pri Rainerovej útulni sme stretli malú a prítulnú líšku, zvyknutú na obdiv a sem-tam maškrtu od turistov. Ďalej sme pokračovali smerom na Zamkovského chatu. Po ceste sme si osviežili tvár a ruky v Studenovodskom potoku a voda v ňom bola naozaj studená! Pozorovali sme aj nádherné Obrovské vodopády, pri ktorých sme pookriali nielen pohľadom z mostu, ale aj jemnou sprchou vody, ktorá nás zasypala sviežim ochladením. Unavení, ale šťastní sme sa dostali k cieľu a užívali sme si tento mimoriadne teplý deň krásnym výhľadom z chaty.

              Boli sme radi peknej prírode a spoločným chvíľam stráveným mimo budovy školyJ

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Trieda I. A

          • Úspech v chemickej olympiáde kat. B
            • Úspech v chemickej olympiáde kat. B

            • Tento školský rok 2020/2021 sa žiačke II. A triedy Tímei Leškovej podarilo postúpiť v neľahkom období online dištančného vyučovania na krajské kolo chemickej olympiády v kat. B. Toto kolo je v danej kategórii najvyšším a Tímea bojovala zo všetkých síl.

              Podľa jej vlastných slov, napriek tomu, že olympiáda prebehla online jej priniesla nové skúsenosti a vedomosti, ktoré sa bude snažiť naďalej pevne rozvíjať a upevňovať.

               "Zároveň sa chcem veľmi poďakovať pánovi učiteľovi, ktorý vie, ako motivovať a vždy je ochotný nájsť si čas a pomôcť. Som veľmi rada, že chémia sa takto pre mňa stala vedou zábavnou a vskutku zaujímavou."

              Tímea obsadila 11. miesto zo 14. súťažiacich. Gratulujeme jej k umiestneniu a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Krajské kolo Ekonomickej olympiády
            • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

            • Študentka štvrtého maturitného ročníka Zuzana Nedoroščíková sa zúčastnila

              krajského kola Ekonomickej olympiády. Z 8500 účastníkov v školskom kole sa dostala medzi 349 postupujúcich do ďalšieho krajského kola!

              Ekonomickú olympiádu na Slovensku organizuje INESS - Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. V školskom online kole sa umiestnila v Top 6 najlepších.

              Srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník!

          • Súťaž o najlepší preklad
            • Súťaž o najlepší preklad

            • Podobne ako po minulé roky, aj tento školský rok 2020/2021 sa na našom gymnáziu konala Súťaž o najlepší preklad.

              Pre všetkých zúčastnených bola veľkou skúsenosťou a motiváciou napredovať v cudzom jazyku. Na výber bol preklad z anglického, nemeckého a francúzskeho jazyka. Ja osobne som sa rozhodla pre text z anglického jazyka, ktorého preklad ma veľmi bavil a popritom mi to prinieslo nové vedomosti, ktoré mi rozšírili obzory. Preto môj odkaz pre ostatných, ktorí sa tento rok  váhali zúčastniť:

                                            Je to obohacujúca súťaž, ktorú sa netreba báť absolvovať :)

                                                                               Tímea Lešková, II.A

               

              Všetci súťažiaci si úspešne poradili s prekladom rôznorodých textov, za svoju snahu získali symbolické „prekladateľské pero“ a spolu s tými najúspešnejšími boli ocenení nielen vecnými darmi, ale predovšetkým osobnou skúsenosťou, ktorá ich iste posunie ďalej v štúdiu francúzskeho, anglického a nemeckého jazyka.

               

                                                                                                                                    

            • Prednáška s o. Dušanom Škurlom

            • Dňa 1.6.2021, teda na Deň detí, nás prostredníctvom videokonferencie navštívil veľmi vzácny hosť – kňaz Dušan Škurla, ktorý je koordinátorom aktivít Košickej arcidiecézy v oblasti ochrany nenarodeného života. Vo svojej prednáške sa dotkol témy nedotknuteľnosti a posvätnosti každej ľudskej osoby, ako i dnes veľmi preberanej a aktuálnej témy genderizmu.

              Na konci mali žiaci možnosť pýtať sa a objasniť si ešte viac niektoré časti preberaných tém, čo len dopomohlo k pozitívnej atmosfére počas celej prednášky. My otcovi Dušanovi Škurlovi ďakujeme a veríme, že nás ešte niekedy svojou návštevou poctí.              

              Filip K., III.AG

          • Rozlúčka s maturantmi
            • Rozlúčka s maturantmi

            • V piatok 28.05.2021 naši maturanti uzavreli ďalšiu etapu svojho života. Z rúk pani riaditeľky si po ďakovnej svätej omši v Kostole sv. Cyrila a Metoda, ktorú celebroval pán farár Jozef Benko, prevzali vstupenky do sveta dospelých. Za účasti svojich rodičov, starých rodičov, pedagógov a mladších spolužiakov im boli odovzdané maturitné vysvedčenia. Touto slávnosťou sa tak rozlúčili so školou, v ktorej prežili štyri roky svojho života.

              Milí maturanti, z celého srdca Vám prajeme len to najlepšie. Nech ste zdraví, šťastní a úspešní vo Vašej práci, nech Vás obklopujú praví priatelia a nech sú aj naďalej všetci Vaši najbližší na Vás právom hrdí.

          • Prezentiáda 2021
            • Prezentiáda 2021

            • Prezentiáda 2021 – Ženy v čiernom postúpili do Grandfinále Prezentiády

              Vo februári bol spustený 12. ročník Prezentiády – československej súťaže prezentačných schopností. Súťaž podporuje a rozvíja u mladých ľudí súťaživosť, kreativitu a komunikačné schopnosti. Do 31.3.2021 mali žiaci odoslať svoje práce do nominačného kola. Z našej školy boli nominované štyri tímy z prvého ročníka. Tri z nich postúpili do online kola. Online kolo, v ktorom súťažili naše tímy, bolo 27.4.2021. Chlapčenský tím Broca v zložení Michal Mucha, Adam Martinko a Pavol Mihál si vybrali tému Správna odpoveď neexistule. Dievčenský tím Wise Girls v zložení Sára Hovancová a Alžbeta Karkošková si vybrali tému 90 60 90. Tretí tím, Ženy v čiernom, v zložení Simona Bekešová a Andrea Gavurová, súťažili s témou Správna odpoveď neexistuje a postúpili do Granfinále, ktoré by sa malo konať 4.6. 2021 v Brne. Blahoželáme všetkým súťažiacim a tímu Ženy v čiernom prajeme veľa úspechov v záverečnom kole v Brne. Ďakujeme všetkým za peknú reprezentáciu našej školyJ

              Povedali o súťaži:

              Náš tím Broca je vďačný za túto príležitosť zúčastniť sa tohtoročnej prezentiády. Pridalo nám to na sebavedomí v prezentovaní pred publikom, taktiež sme sa oboznámili s pravidlami súťaže a radi by sme sa zúčastnili Prezentiády v ďalšom školskom roku. Prezentiáda sa niesla v príjemnej atmosfére a porota bola veľmi priateľská. Ďakujeme a tešíme sa na ďalší rok. (Broca)

              Chceli by sme povedať, že sme naozaj rady za túto príležitosť a možnosť zúčastniť sa na súťaži. Skutočne sme si to užili, ale prípravy neboli vôbec ľahké, keďže sme museli byť pripravené na rôzne otázky od porotcov a museli sme okamžite reagovať a dať nejakú tú spätnú väzbu. Avšak bola to naozaj skvelá skúsenosť a určite sme si odniesli nové skúsenosti ohľadom vytvárania prezentáci9 a prezentovania.  Ale vieme aj to,  že sa máme ešte v čom zlepšovať. (Ženy v čiernom)

          • EKOTOPFILM FESTIVAL 2021
            • EKOTOPFILM FESTIVAL 2021

            •  

              Vo štvrtok 29. 4. 2021 na druhej vyučovacej hodine sme mali možnosť sa s našou pani učiteľkou zúčastniť festivalu Ekotopfilm a pozrieť film Zmeníme planétu s environmentálnou tematikou.

              Tento film bol pre mňa zaujímavý, ale zároveň aj smutný. Zaujímavé bolo to, že som znova mohla načerpať nové informácie. Film nám, žiakom, predstavil problematiku plytvania potravín a tvorby odpadu či problematiku včiel medonosných.   

              Najväčšiu pozornosť vo mne vyvolala téma včiel. Dozvedela som sa, že napríklad v Indii ich považujú za škodcov a vo veľkom ich zabíjajú. Avšak jeden úľ dokáže opeliť až     5-kilometrový okruh a jedna tretina našich potravín je závislá práve od ich opeľovania. Pre našu planétu, teda aj nás ľudí, je dôležitá prítomnosť včiel.

              Film Zmeníme planétu nám ponúkol veľa ďalších zaujímavých myšlienok a informácií. Je dobré pozrieť si ho.

              Po skončení filmu nasledoval kvíz, ktorý sprevádzal spevák Kali.


              Sára, I. AG

          • Beseda
            • Beseda

            • Beseda s Ivanou Šebestovou, režisérkou animovaných filmov

              Dňa 7. apríla sa žiaci prvého a druhého ročníka gymnázia zúčastnili besedy s režisérkou animovaných filmov a ilustrátorkou Ivanou Šebestovou. Popradčanka Ivana Šebestová vyštudovala animovanú tvorbu v Bratislave na filmovej a televíznej fakulte VŠMU, kde neskôr pôsobila ako odborná asistentka. Odmalička navštevovala výtvarný odbor na ZUŠ. Je vidno, že umelecké vlohy má v sebe a práve to ju viedlo, aby sa filmovej tvorbe venovala aj ďalej.

              Ako animátorka spolupracovala na projektoch Pik a Nik, Kamene a na známom seriáli pre deti Mimi a Líza. Ilustrovala knihy Mimi a Líza a Gulliverove cesty. Je autorkouanimovaných filmov Štyri, Sneh a Žltá, za ktoré dvakrát získala národnú filmovú cenu Slnko v sieti. Filmy reprezentovali slovenskú animovanú tvorbu v zahraničí účasťou a aj medzinárodnými oceneniami na mnohých filmových festivaloch.

              Na besede sme sa dozvedeli, koľko úsilia v sebe skrýva výroba animovaného filmu. Pri animovaní režisérka využíva počítač a kreslenie na papier,najmä kombináciu oboch. Spolu sme si pozreli ukážku z filmu Sneh a film Žltá. Vo filme Sneh zobrazila autorka muža, ktorý cestuje po ďalekých krajinách a ženu, ktorá čaká na svoju lásku. Tento film je veľmi poetický. Nachádza sa tu aj báseň Ivana Štrpku, ktorá je pointou celého filmu.

              Film Žltá je krátky šesťminútový film o slobode. Hlavná hrdinka je Viola, operná speváčka, zviazaná predstavou o tom, ako má žiť. Je uzavretá pred svetom, aby sa mohla naplno venovať svojej profesii.

              Sme veľmi radi, že režisérka Ivana Šebestová si na nás našla čas a aj v tejto náročnej dobe sa nám venovala. Sme vďační za všetko nové, čo sme sa dozvedeli o vzniku animovaného filmu.

              Lenka Mlynská, I.AG

               

              Názory a dojmy študentov

              „Včerajšia beseda s pani režisérkou Ivanou Šebestovou bola veľmi zaujímavá. Páči sa mi jej štýl animovaných filmov.Jej úžasné príbehy sú plné myšlienok, fantázie a skutočnosti.“

              „Film Žltá je veľmi jedinečný po myšlienkovej aj obsahovej stránke. Nemali by sme sa báť spoznávať nové farby v našich životoch. Ukrývajú v sebe množstvo záhad, prekvapení a zážitkov. Nebojme sa opustiť naše komfortné fialové svety a dovoľme vpustiť do nášho života paletu plnú farieb.“ A. Grivalská, II.AG

              „Nech už je to akokoľvek, vašu ,žltú´ musíte objaviť vy...Či už je to Boh, človek alebo aj vy sami, na tom nezáleží. Totižto nie cieľ je dôležitý, ale cesta tam.“

              „Som rada, že sa aj u nás nájdu takí šikovní ľudia, ktorí vedia vytvoriť niečo na pohladenie oka, duše i mysle.“ G. Sendy Hrinová, II.AG

              „Filmy sa mi páčili a vyvolávali vo mne niekedy až neopísateľný pocit. Film nemal konkrétny dej, a tak sa divák mohol nechať pohltiť vlastnými myšlienkami a uvažovať o tom, čo tým vlastne autor chcel povedať.“ M. Mucha, I.AG

          • Eko návšteva
            • Eko návšteva

            • 31. marca žiaci druhej a tretej triedy absolvovali online besedu s eko aktivistkou Natáliou Pažickou. Hlavnou témou bol vplyv “fast fashion“ na našu planétu a životy ľudí. Dozvedeli sme sa o tomto toxickom priemysle veľa nových a zaujímavých informácií. Vedeli ste o tom, že na Slovensku sa za 10 minút vyhodí 460 kg oblečenia? Toto oblečenie sa následne spaľuje. Na jedno tričko, ktoré stojí 0,90 € sa požije 2 700 litrov vody. Toto množstvo vody by postačilo jednému človeku ako zdroj pitnej vody až na 3 roky. Naše oblečenie šijú šičky vo veku od 18 do 24 rokov až 16 hodín denne. Často sú zneužívané a týrané. A aké je riešenie? Mali by sme sa vyhnúť častému zbytočnému nakupovaniu. V dnešnom svete je veľmi dôležité, aby sme začali oboznamovať mladšiu generáciu s problémami, ktoré so sebou dnešná konzumná spoločnosť priniesla. Skúsme sa riadiť myšlienkou: „Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorky.“ Ďakujeme za možnosť zúčastniť sa tejto prednášky, ktorá bola veľkým prínosom.

              Alexandra Grivalská, Gabriela Sendy Hrinová z II. AG

          • Biblická olympiáda
            • Biblická olympiáda

            • Tohtoročná súťaž v Biblickej olympiáde je netradičná, a to z dvoch hľadísk. Jednak na spoznávanie Božieho Slova a na samotnú súťaž zostali tie isté knihy Svätého písma ako minulý rok (1 - 24. kapitola knihy Exodus, prorok Jonáš a evanjelium podľa sv. Jána), pretože minulý rok pre pandémiu sa uskutočnili iba školské kolá. Taktiež bol zaujímavý spôsob priebehu súťaže. Ako ináč. Online. Naši traja druháci Sára Benková, Martina Dirová a Kristián Trošan reprezentovali našu školu za gymnázium. Hoci to bolo namáhavé, lebo každý z nich sedel doma za svojím PC, predsa sa títo naši študenti, každý sám, ale aj spolu, popasovali s náročnými otázkami a s presne vymedzeným časom na vyplnenie testu. A výsledok? Prvé miesto v Popradskom dekanáte (s úspešnosťou 76,8 percenta). Takto naša škola, podobne ako pred dvoma rokmi, postupuje do diecézneho kola, ktoré bude 20.4.2021. Našim trom súťažiacim prajeme ďalší úspech.

          • DEŇ POČATÉHO DIEŤAŤA
            • DEŇ POČATÉHO DIEŤAŤA

            • DEŇ POČATÉHO DIEŤAŤA

              25. marec

               

              • V rámci Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) bol navrhnutý odznak milujem žiť. Centrom obrazu je srdce nepravidelného tvaru. Modrá farba je farba Panny Márie, ktorá sama nosila pod srdcom Dieťa. Červená farba symbolizuje plodnosť, lásku a krv. Logo je na bielom podklade, pretože biela farba znázorňuje čistotu a nevinnosť nenarodených detí. Vo vnútri srdca je matka držiaca v náruči svoje dieťa. Pod dieťaťom je nápis milujem žiť. Keby nenarodené dieťa vedelo rozprávať, určite by povedalo tento výrok. Keď je prijaté svojou matkou, je šťastné a raduje sa, že môže žiť a bude mať možnosť narodiť sa. Život je najväčší dar, a preto si ho vážme a nepohŕdajme ním. Nemáme právo ho nikomu vziať.
              • Fórum života, najväčšia prolife platforma na Slovensku, organizuje už 21. ročník kampane Deň počatého dieťaťa. Každý deň od začiatku marca prináša zaujímavé a inšpiratívne námety, príbehy, myšlienky, videá na webe https://25marec.sk/ a na sociálnych sieťach. Vrcholom kampane je 25. marec, ktorý je takisto Dňom zápasu za ľudské práva, dňom pripomenutia si Sviečkovej manifestácie, ako aj kresťanským sviatkom Zvestovania Pána. Tohtoročné motto Život je dar má byť výzvou pre každého. Špeciálne v tento pandemický čas plný neistoty poukazuje Fórum života pozitívnym spôsobom na to, že život je dar od počatia až po prirodzenú smrť.
                ( http://www.forumzivota.sk/2021/03/24/tlacovasprava-21-rocnik-kampane-den-pocateho-dietata-vrcholi/ [marec 2021])
              • Pripnime si preto bielu stužku alebo vyzdobme okná bielou stužkou...

               

               

              Anička a Marcelka (III. AG)

              Odznak milujem žiť.                                                                Biela stužka za nenarodené deti

          •   _
            • _

            •  

              Wordprocessing

              Aj tohto roku sa žiačka 2. ročníka našej školy, Melánia Rónayová, dňa 10.2.2021 zúčastnila krajského kola súťaže SIP (spracovanie informácií na počítači)  v kategórii Wordprocessing. Súťaž vyhlásilo Ministerstvo školstva SR a tohto roku to už bol 55. ročník.

              Organizátorom krajského kola bola Obchodná akadémia v Poprade. Súťaž prebiehala dištančne a Melánia získala krásne 4. miesto. Blahoželáme!!!

              A čo o súťaži hovorí Melánia?

              Kategória súťažeWordprocessing je súťaž v profesionálnom spracovaní a úprave textu na počítači,skladá sa z troch častí. Súťaž je sama o seba zaujímavá a poznatky sa súťažiacim zídu v práci alebo v škole.

              Krajské kolo je zaujímavejšie práve preto, lebo sa na ňom zúčastnia študenti z rôznych stredných škôl v rámci kraja. O príjemnú atmosféru sa postarajú usmievaví a dobre naladení organizátori, ktorí túto súťaž nazývajú aj „kráľovská súťaž“, pretože je najdlhšia v porovnanís ostatnými kategóriami v SIP.

              Každá súťaž, ako aj táto,nie je len o tom, aby sme vyhrali, ale hlavne o tom, aby sme sa zúčastnili a súťažili najlepšie a najčestnejšie, ako len vieme.

            • Olympiáda v anglickom jazyku – okresné kolo 2021

            •  

              Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku sa tento školský rok 2020/2021 uskutočnilo kvôli pretrvávajúcej pandémii dištančnou formou.

              V konkurencii troch obvodov Kežmarok, Poprad a Levoča naši gymnazisti -  víťazi školského kola:  Jozef Bizoň (za kategóriu 2A z triedy II.AG) a Michal Riedl (za kategóriu 2B z triedy IV.AG) - úspešne, obaja zhodne, obsadili pekné štvrté miesto.

              Obom úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v štúdiu a v osobnom živote.

            • certifikát Zelená škola

            • Sme Zelená škola J

              Naša dvojročná práca v rámci programu Zelená škola bola dňa 13.10.2020 hodnotiacou návštevou o.z. Živica vyhodnotená ako prínosná a bol nám udelený certifikát a vlajka Zelenej školy. Venovali sme sa téme Zelené obstarávanie a úradovanie. (viď dokumentácia v sekcii Zelená škola a Novinky)

              Ďakujeme a uchováme si naše posolstvo Sme Eko aj naďalej. Pozývame vás, pridať sa k nám...

            • Fyzikální online

            • Študenti z II. A nášho gymnázia sv. Jána Pavla II. sa zúčastnili 25.11.2020 online fyzikálnej súťaže – Fyzikální online. Súťaž pozostáva z fyzikálnych úloh z rôznych oblastí fyziky ako mechanika, termodynamika, optika a i.. Zadanie je prístupné online, riešitelia zadávajú iba hotové výsledky zaokrúhlené na príslušný počet platných číslic, pričom sa hodnotí správnosť a rýchlosť. V prvej sérii tím má na vyriešenie 7 úloh. Za každú správne vyriešenú úlohu získava tím príslušný počet bodov (náročnejšie majú vyššie bodovanie) a tiež sa mu otvorí nová úloha. Takto je možné riešiť až 50 úloh. V kategórii C sa umiestnili na 63. mieste (Relatívne Dobrý Tím) s 21 bodmi zo 167 súťažiacich tímov z rôznych krajín. Gratulujem a verím, že to s fyzikou bude lepšie a lepšie.  

               

              Výsledky je možné nájsť na adrese: https://online.fyziklani.cz/cs/public/stats/

            • Informatická súťaž iBobor SŠ

            • Napriek tomu, že sú tohto roku študenti doma a vzdelávajú sa dištančne,sa v dňoch 10. a 12. novembra 2020zúčastnili celoslovenskej online súťaže iBobor - Informatický bobor (ibobor.sk). Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujemo informatiku, informačné a komunikačné technológie u všetkých žiakov. Súťaž prebieha v 44 krajinách sveta a každoročne sa jej zúčastňuje okolo milión súťažiacich. Na Slovensku tohto roku súťažilo 55064 súťažiacich z 804 škôl.

              V tomto školskom roku sa súťaže  na našej škole zúčastnilo 14 študentov z 1. až 4. ročníka (kategória Senior a Junior).

              Najlepšie výsledky, ktoré dosiahli naši študenti v celkovom poradí v konkurencii s viac ako 9 462 študentmi škôl celého Slovenska, boli:

              V kategórii Senior sme mali troch zástupcov.

              V kategórii Junior súťažilo 11 študentov, piati z nich boli úspešnými riešiteľmi. 

              vysledky_GYMN_2020_2021.pdf

              Všetkým súťažiacim ďakujeme a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme .

            • Olympiáda z cudzích jazykov

            • Posledný novembrový piatok, dňa  27.11. 2020, sa naši  gymnazisti zúčastnili online školského kola olympiády v anglickom jazyku (OAJ).  Tento rok, v poradí už ako 31. ročník OAJ , sa do zmerania svojich cudzojazyčných  zručností zapojilo 17 angličtinárov, reprezentantov svojich tried. Víťazi oboch kategórií (kategória  2A pre 1.-2. ročník a kategória 2B pre 3. a 4. ročník gymnázia) potvrdili, že vynikajú výbornými jazykovými schopnosťami.

              Najúspešnejším tohtoročným súťažiacim sa za mladšie ročníky v kategórii 2A stal Jozef Bizoň z II.A   triedy,  striebornú priečku obsadila Tímea LeškováII.A triedy, a bronz si „odniesla“ Gabriela Sendy Hrinová z II.A triedy. Môžeme pochváliť i našich čerstvých  prvákov,  z ktorých si „medenú“ cenu svojimi výbornými vedomosťami vybojovala Alžbeta Karkošková I.A triedy.

              Najúspešnejším tohtoročným súťažiacim sa za staršie ročníky v kategórii 2B stal tohtoročný maturant a každoročný úspešný účastník olympiády v anglickom jazyku Michal Riedl zo IV.A triedy, na druhom mieste sa umiestnil aktívny športovec Sebastián Jurčišin zo IV.A triedy a tretie miesto získala Terézia Vernarecová z III.A triedy.

              Víťazom, Jozefovi Bizoňovi Michalovi Riedlovi, ktorí postupujú na okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v januári 2021 , prajeme  veľa šťastia  a dúfame, že nadviažu na minuloročné úspechy.

               

              V školskom kole online olympiády z nemeckého jazyka (ONJ) potvrdil svoje jazykové nadanie opäť žiak IV.A triedy, Michal Riedl, ktorý bol svojim počtom získaných bodov jediným úspešným riešiteľom.

               

              Všetkým súťažiacim ešte raz ďakujeme za účasť, želáme im veľa úspechov a dúfame, že i táto súťaž prispela k ich ďalšej motivácií v štúdiu cudzích jazykov :)

               

            • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

            • Aj v tomto školskom roku 2020/2021 sa žiaci Gymnázia sv. Jána Pavla II. zapojili do Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

              Nedali sa odradiť netradičnou online formou školského kola a v peknom počte 14 súťažiacich si zmerali svoje sily v podobe vedomostí, kreativity a rétorikyv 2 kategóriách.

              Kategória A (tretí a štvrtý ročník gymnázia)

               

              1. miesto: Michal Riedl, IV. A

              2. miesto: Filip Dlhý, IV.. A

              3. miesto: Mária Turčanová, IV. A

               

              Kategória B (prvý a druhý ročník gymnázia)

               

              1. miesto: Alexandra Grivalská, II. A

              2. miesto: Gabriela Sendy Hrinová, II. A

              3. miesto: Sára Benková, II. A

               

              Súťažiacim blahoželáme a víťazom v jednotlivých kategóriách prajeme, aby úspešne reprezentovali naše gymnázium na krajskom kole OSJL!

          • Krajské kolo SOČ 2020
            • Krajské kolo SOČ 2020

            • Krajské kolo SOČ 2020  - Blahoželáme!

              Dňa 21. apríla 2020 sa naše žiačky z 3.AG triedy Zuzana MichelkováNikola Semančíková umiestnili na krajskom kole SOČ na výbornom 2. mieste a postúpili tak na celoštátne kolo.  Dievčatá súťažili v odbore: 17 - Pedagogika, psychológia, sociológia s prácou na tému Využitie environmentálneho bádania pri práci s deťmi v saleziánskych strediskách.

              V rovnakom odbore našu školu pekne reprezentovali aj žiačky Bibiána HudákováMiriam Mlynárová(obe z 3.AG triedy) s prácou Flexibilita vybraných žiakov Spojenej školy Jána Pavla II.

              Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme im veľa Božieho požehnania pri štúdiu i ďalšej práci s deťmi a mládežou.

              Blahoželáme!

          • 100. výročie nášho patróna sv. Jána Pavla II.
            • 100. výročie nášho patróna sv. Jána Pavla II.

            • Pripomíname si 100. výročie narodenia nášho patróna

                          Dnešný svet ponúka množstvo životných príbehov. Niektoré sú také silné, že z protagonistu jednoducho urobia influencera. Takým je nepochybne aj sv. Ján Pavol II., ktorý je už 2 roky patrónom našej školy.

              Teológ, intelektuál, básnik, dramatik, profesionálny filozof vyškolený vo fenomenologickej tradícii, ktorá sa snažila pokresťančiť existencializmus; na druhej strane zbožný človek milujúci kultúru ľudového katolicizmu, kostoly, zázraky, púte, svätých, ruženec a Matku Božiu.

                          Z jeho života je zaujímavé, že takmer zmeškal konkláve. Dôvod bol prostý: cestou do Ríma sa zastavil v milovaných horách. Od začiatku pontifikátu bolo jasné, že na pápežský stolec sa dostala osobnosť, ktorá nemá páru v histórii pápežstva. Šiel v ústrety človeku. Z jeho očí žiarila neobyčajná ľudskosť a z jeho prejavov mrazilo. Bol naozaj otcom všetkých.

                          Ako by sme pontifikát Jána Pavla II. popísali číslami? Bol prvým slovanským pápežom. Beatifikoval približne 1330 ľudí a svätorečil 480 ľudí vrátane hŕstky Slovákov. Uskutočnil 104 zahraničných ciest, z toho až trikrát navštívil Slovensko. Absolvoval 1164 generálnych audiencií, predniesol 2412 verejných príhovorov a nalietal 1 163865 kilometrov, čo je trikrát dlhšia vzdialenosť ako medzi Zemou a Mesiacom. No to najdôležitejšie číslo sa nedá presne určiť – to je dobro, ktoré vykonal pre svet.

              Nestiahol sa z verejného účinkovania ani vtedy, keď už cítil, že jeho pozemská púť sa končí. Nenechal ľudstvo bez otca. Kým vládal, prihováral sa svetu, cestoval, písal, a keď to už nebolo možné robiť slovami, stačili na to gestá. Dnes sa za nás prihovára v nebi. Za rodiny, ktoré považoval za základ zdravej spoločnosti; za mladých, ktorí boli pre neho budúcnosťou krajiny; za učiteľov, pretože sám vyučoval; za umelcov, lebo tiež miloval umenie a ako mladý sa mu aktívne venoval.

              Miloval Tatry. Miloval Slovensko. Miloval Slovákov. A Slováci milovali jeho. A stále milujú.K zástupu milujúcich sa radia aj žiaci a zamestnanci našej školy. Veď on je nielen náš patrón, on je náš influencer. On je jednoducho náš...

          • Oznam
            • Oznam

            • OZNAM PRE ŽIAKOV A RODIČOV

              Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu na území Slovenska od pondelka, 16. marca 2020 ZATVÁRAME Gymnázium, ZŠ a ZUŠ sv. Jána Pavla II. minimálne do piatka 27. marca 2020.

              Toto nariadenie sa dotkne všetkých činností každodenného života nás všetkých. Preto Vás prosíme, aby ste opatrenia brali vážne, dodržiavali pokyny krízového režimu a venovali čas aj učeniu podľa pridelených úloh učiteľmi.

              Karanténa z dôvodu šírenia ochorenia Koronavírusu znamená, že všetci žiaci našej školy budú v domácej izolácii.
              - Na základe nariadenia je zakázané navzájom sa stretávať v bydliskách, alebo mimo domu (parky,  obchodné centrá, ihriská, aquaparky, lyžiarske strediská a pod.).
              - Odporúčame žiakom tráviť nejaký čas na čerstvom vzduchu individuálne.
              - Počas dopoludnia sa žiaci majú venovať individuálnemu vzdelávaniu v domácom prostredí, podľa pokynov vyučujúcich.

               

                                                                    VYUČOVANIE ELEKTRONICKY


              Obmedzenie vyučovania v školách nie sú prázdniny. Prosíme žiakov a rodičov, aby od pondelka 16. 3. 2020 komunikovali s vyučujúcimi cez internet (EduPage a pod.). Žiaci sú povinní plniť zadané úlohy podľa pokynov vyučujúcich. Tí žiaci, ktorí neboli v škole v piatok 13.03. 2020, si môžu zistiť ďalšie informácie od svojich spolužiakov.

              Vážení rodičia, milí žiaci, žiadame Vás, aby ste dôsledne dodržiavali tieto pokyny a zmysluplne vypĺňali čas tak, aby sa doma žiaci nenudili a nevyhľadávali iné spôsoby na trávenie voľného času, ktoré nie sú vhodné počas karantény.

               

                                                                       OZNAM PRE MATURANTOV

              Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2019/2020 sa presúva na obdobie od 31.3.2020 do 3. apríla 2020

              Prihlášky na VŠ – V prípade, že je termín podania prihlášok 30. resp. 31. marca, tak prihlášky budeme potvrdzovať v týchto dňoch, nie v termínoch, kedy je nariadená karanténa.


              V prípade otázok

              scspp@scspp.sk, 0901 735 123

               

              Správajme sa zodpovedne.

              Ďakujeme za pochopenie.

               

              Ing. Katarína Krajňáková

              riaditeľka školy

               

          • Školské kolo SOČ
            • Školské kolo SOČ

            • Ako vypestovať rastliny z vody, kde všade nájdeme zlatý rez alebo či sú migranti v Európe zlom alebo prínosom - aj odpovede na tieto otázky hľadali v tomto školskom roku vo svojich prácach SOČ (stredoškolská odborná činnosť) tretiaci - gymnazisti . V utorok 18.2. 2020 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo tejto súťaže, kde študenti pred odbornou komisiou prezentovali svoje hotové projekty z oblasti prírodných aj humanitných vied, na ktorých pracovali od druhého ročníka. Pod vedením svojich školiteľov spracovali odborné témy a vyskúšali si písanie odbornej práce, ktoré bude onedlho nevyhnutnou súčasťou ich štúdia na vysokej škole. Na krajské kolo v marci v Prešove postúpili so svojimi SOČkami z odboru biológie, telesnej výchovy a pedagogiky Zuzana Michelková, Bibiana Hudáková a Miriam Mlynárová.

          • Biologická olympiáda
            • Biologická olympiáda

            • Dňa 6.2.2020 sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády 2019/2020

               

              Kategórie A (3. a 4. ročník) sa zúčastnili 4 žiaci.

              1. miesto: Zuzana Vallušová (4.AG)

              2. miesto: Zuzana Michelková (3.AG)

              3. miesto: Vanesa Kováčová, Paulína Vnenčáková (obe z 3.AG)

               

              V kategórii B (1. a 2. ročník) súťažilo 7 žiakov z 2.AG triedy.

              1. miesto: Eliška Mašlonková

              2. miesto: Lenka Šašurová, Alexandra Šlebodová

              3. miesto: Filip Kubáni, Marcela Michalková

               

              VŠETKÝM SRDEČNE BLAHOŽELÁME A ĎAKUJEME..

               

               

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

Počet návštev: 58551